Vezirköprü’de; Kenevirden Sanayii‘ye 

Vezirköprü’de; Kenevirden Sanayii‘ye 
Samsun’un Vezirköprü ilçesi’nde ki Kenevir üreticileri ile bir araya gelindi.

Samsun Valisi Osman Kaymak'ın öncülüğünde Vezirköprü Kaymakamlığında Vezirköprü Kaymakamı Kudret Kurnaz  ve Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis'in ev sahipliğinde, Tarım İl Müdürü Nail Kırmacı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı  Sefer Arlı, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Ünsal Ağaoğlu, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Kibar Ak, 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat fakültesi Dekanı  Prof.Dr. Hüsnü Demirsoy, Doç. Dr Selim Aytaç  ve Üsküdar Üni.Asist. Seher Yumuşak’ın katılımlarıyla kenevir hakkında ki toplantı gerçekleştirildi.

Toplantı sonrası Vali Osman Kaymak İl Müdürü Nail Kırmacı ile birlikte Samsun’da kenevir ekilişi olan Narlısaray Mahalleli üreticilerle bir araya geldi.

Sohbet ortamında geçen açık hava toplantısında sayın Vali Osman Kaymak çiftçilere spekülatif fiyat hareketlerinden kaçınmalarını, devlet yetkilileri ile beraber hareket etmelerini tavsiye etti. Önemli bir ürün olan kenevir üretiminde Tarım ve Orman Bakanlığı'nın üreticinin daima yanında olduğunu ve olacağını söyledi.

İl Müdürü Nail Kırmacı, Vezirköprü'nün üretimde tek olduğu gibi endüstriyel anlamda da öncü olmasını istediklerini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir