Ufka Yolculuk Ödül Töreni Yapıldı

Ufka Yolculuk Ödül Töreni Yapıldı
Zinde Gençlik spor ve İzcilik Kulübü ve Son Peygamber Platformu’nun organize ettiği organizasyonunu Çarşamba Sosyal Gelişim Derneğinin üstlendiği “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları -4”te dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerini aldı

3 Nisan 2016 Pazar günü Türkiye’nin tüm ilinde ve internet üzerinden online olarak  yapılan yarışmaya Çarşambadan 589 kişinin başvurduğu ve dünyanın her yerinde yaklaşık 360 bin kişinin müracaat ettiği “İdeal İnsan Son Peygamber’in Hayatı” konulu yarışmanın ödül töreni gerçekleştirildi.

ufkayolculuk1.jpg

Çarşamba Öğretmenevinde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan  Çarşamba Sosyal Gelişim Derneği Başkanı   Hüseyin Korkmaz, “En geniş katılımlı sivil bilgi yarışması olan Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları’nın dördüncüsü, 81 il, 803 ilçe ve KKTC’deki sınav merkezlerinde, internet üzerinden ise dünya gelenide başarıyla tamamlanmıştır. 3 Nisan 2016 Pazar günü gerçekleştirilen ve 7’den 70’e her kesimden ana-oğul dede-torunun birlikte katıldığı sınava, yaklaşık 360 bin kişi müracaatta bulundu. Engellilerin de katılabildiği yarışmaya, Türkiye genelindeki 360 cezaevinden 231’indeki yaklaşık 10 bin mahkum iştirak etti. Yarışmaya 10 yaş altındaki 15 bin 145 öğrenci bulunurken, en fazla ilgi 162 bin 628 kişiyle 10-15 yaş arası ortaöğretim öğrencileri tarafından gösterildi. Çarşamba’dan 589 kişi yarışmaya başvurdu” dedi.

ufkayolculuk2.jpg
Konuşmanın ardından Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları sinevizyon  sunumu  gösterildi. Programda  ayrıca Ordu Üniversitesi  İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd Doç Dr. Yusuf Bahri Gündoğdu ”Sünnetin Hayatımızdaki Yeri” konulu  sunum  yaptı.    Daha sonra 3 kategoride yapılan yarışmanın ödül töreni düzenlenerek dereceye girenlere ödülleri verildi.

ufkayolculuk3.jpg

HABER- FOTO: Nuri ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yerel Haber