ŞÜKÜR “BİLİM MERKEZİ” İNŞAATINDA SONA GELİNDİ!

ŞÜKÜR “BİLİM MERKEZİ” İNŞAATINDA SONA GELİNDİ!
Çarşamba Belediyesi tarafından 2019 yıllarında projelendirilen ve 2022 yılında temeli atılan Çarşamba Bilim Merkezi inşaatında sona gelindi. Bilim merkezi alanına konulan uçaklı bilim merkezi sonunda uçuşa geçebilecek!

Çarşamba Belediyesi tarafından projesinin 20119 yılında yapıldığı öğrenilen ve 2022 yılında temeli atılan Çarşamba Bilim Merkezinde çalışmalar binbir türlü sorun ve sıkıntıların akabinde son günlerde sürdürülen aralıksız çalışmalar ile sona gelindiği öğrenildi. Bilim merkezi binasının Bin 600 metrekare kapalı alanı ve 750 metrekare açık terası bulunurken, Merkezin 2024 yılı Ağustos ayında teslim edilmesi planlanıyor.

1fbbe693-2bc9-469b-bd77-d05919a18d7c.jpg

Çarşamba Batı Yaka Gülhane parkı yanında Çarşamba Belediyesi yaptırılan Bin 600 metrekare alana sahip Bilim Merkezi projesinde; 11 farklı bilim atölyesi, 1 amfisi, yaklaşık 300 deney düzeneği ve özel tasarım galerileri bulunacak. Ayrıca eğitim salonları, kimya ve fizik atölyelerinin yapıldığı laboratuvarlar, simülasyon cihazları, gözlem evi ve Bilim Kafe yer alacak. Bilime ve teknolojiye ilgi duyan gençler için her ayrıntının özel olarak tasarlandığı projenin yüzde 65’i tamamlandı. Bilim merkezi son rötuşların ve çevre düzenlemesinin ardından hizmete açılacak

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Yerel Haber