Türkiye darbe girişimine karşı sokağa döküldü

Türkiye darbe girişimine karşı sokağa döküldü
Vatandaşlar darbe girişimine karşı Türkiye'nin çeşitli yerlerinde sokağa çıkmaya başladı. "Asker kışlaya" sloganları atıldı
İstanbul'da askerin sokağa inmesine tepki gösteren vatandaşlar sokağa döküldü. Vatandaşlar araçlarıyla korna çalarak ve slogan atarak sokaklarda askere tepki gösterdi.
Kayseri'de vatandaş darbe girişimine karşı sokağa döküldü.
Kayseri'de vatandaşlar darbe girişimine karşı sokağa döküldü. Valilik önünde toplanan vatandaşlar, "Asker kışlaya" sloganları attı. Kayseri'de vatandaşlar darbe girişimine karşı Valilik önünde toplandı. Geniş güvenlik önlemleri alınan Cumhuriyet Meydanı'nda "Devlet bizimdir bizim kalacak", "Asker kışlaya" sloganları atan vatandaşlar polis tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Ardından Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ile Valilik makamında kısa bir toplantı yaptı ve makamdan ayrıldı. Vali Süleyman Kamçı ile İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular'ın Valilik çıkışı esnasında vatandaşlar slogan atarak harekete geçti. Kayserili vatandaşlar Valilik önünde toplanmaya devam ediyor. 
Bursa'da vatandaşlar Türk Bayrakları'yla Şehreküstü Meydanı'na indi
İstanbul ve Ankara'da yaşanan gelişmelerin ardından Bursa'da da vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile Ak Parti İl Başkanlığı'nın olduğu Şehreküstü Meydanı'nda toplandı. Bursa'da yaklaşık bin kişilik grup, Ak Parti İl Başkanlığı'nın da bulunduğu Şehreküstü Meydanı'na geldi. Ak Parti yöneticileri de partide toplandı. Türk Bayrakları ile Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atan gruptakilerin sayısı artıyor. Emniyet Müdürlüğü önünde de hareketlilik yaşandığı öğrenildi. 
Atatürk Havalimanı'nda vatandaşlardan askere tepki
Atatürk Havalimanı'na alınmayan vatandaşlar askere tepki gösterdi. Bir vatandaşın tankın önünde durduğu görülürken, asker havaya ateş açarak vatandaşı dağıtmaya çalıştı. Atatürk Havalimanı giriş çıkışlarını kapatan asker, giriş çıkışları tamamen kapattı. Havalimanına girişine izin verilmeyen vatandaşlar, askere tepki gösterdi. Tank üzerinde bulunan askerle tartışan vatandaşlar, yaşananları kınadı. Bu sırada bir vatandaşın tankın önünde durarak durumu protesto ettiği görüldü. Protestocu vatandaş, askerler tarafından uzaklaştırıldı. Havaya ateş açan askerler, vatandaşları dağıtmaya çalıştı. Havalimanında gerginlik sürüyor.
Askeri darbe girişimine Zonguldak'tan tepki
Askeri darbe girişimine Zonguldak halkı tepki gösterdi. Madenci Anıtı önüne inen vatandaşlar ellerindeki Türk bayrakları ile "Asker kışlaya" sloganları attı. Zonguldak'taki vatandaşlar Madenci Anıtı önüne gelerek ellerindeki Türk bayrakları ile "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attılar. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü önünde de geniş güvenlik önlemi alındı. Emniyet yetkilileri sıkı kontrol altına aldığı müdürlük binasına sivil araçların girişini yasakladı. Vatandaşlar araçları ile Madenci Anıtı önüne akın etti. "Asker kışlaya" sloganları atan vatandaşlar tepkilerini sloganlar atarak sürdürüyor.
Bodrum'da vatandaşlar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün önünde toplandı
Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne toplanan çok sayıda vatandaş, emniyet güçlerine destek çıktı. Tüm yurtta olduğu gibi Bodrum’da da darbe girişiminde bulunan Askeri güce karşı vatandan tek yürek oldu. Bodrum emniyet müdürlüğü önünde toplanan vatandaşlar tekbir getirerek Devletimizin yanındayız ifadelerini kullandılar. 
Kocaeli’de vatandaşlar sokağa döküldü
İstanbul ve Ankara’da darbe girişimine tepki için Kocaeli’de vatandaşlar sokağa döküldü. Kocaeli’de vatandaşlar, asker içerisindeki bir yapılanmanın İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirdiği kalkışma sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete destek vermek amacıyla sokağa döküldü. Ak Parti Kocaeli İl Başkanlığı önünde toplanan binlerce vatandaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek sloganları attı. AK Parti Kocaeli Binası önünde toplanan vatandaşlara hitap eden AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Sükunetimizi suhuletimizi ve birlik ve beraberliğimizi aynı bu şekilde koruyalım. Bütün açıklamalar biraz sonra netleşecek. Bize müsaade edin biz de takip edelim. Sizden isteğim sükunetinizle beraber bütün vatan sevdalılarını, yakınlarınızı, tanıdıklarınızı bu meydana davet etmenizdir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel