Tapu çalışanlarına iş güvenliği eğitimi

Tapu çalışanlarına iş güvenliği eğitimi
Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürlüğü çalışanlarına iş güvenliği ve ergonomi eğitimi verildi
Samsun’da Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürlüğü’nde iş güvenliği ve ergonomi eğitimi düzenlendi. Eğitime şube müdürleri ve çok sayıda çalışan katıldı. A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Atakan Kaş, tapu çalışanlarına iş güvenliği konusunda bilgi aktardı. 
Eğitime davetli olarak katılan Medicana International Samsun Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hüseyin Turan, ergonomi konusunda yönetici ve çalışanlara bilgilendirmede bulundu. Ergonominin ne olduğu ve iş yaşamındaki öneminden bahsedilen seminerde Uzm. Dr. Hüseyin Turan, ergonominin amacının, kaza ve yaralanmaları önlemek, yorgunluğu ve insan vücudunun aşırı kullanımını, işe devamsızlığı, zaman kaybını, kaza ve rahatsızlıklara bağlı tazminatları en alt düzeye indirmek, verimliliği, kaliteyi, güvenliği, konforu ve üretkenliği en üst düzeye çıkarmak olduğunu belirtti. 
İş yaşamında verimliliğin, işin yapıldığı ortamın özellikleriyle de yakından ilgili olduğunu vurgulayan Uzm. Dr. Hüseyin Turan, ergonomi eğitimi sayesinde ofis içi duruş bozukluklarının ve dolayısıyla bu türlü mesleki hastalıkların önüne geçilebileceğinin altını çizdi.
Yasal olarak iş güvenliği ve eğitimi personele verilmesi gerektiğini söyleyen Tapu ve Kadastro Destek Hizmetleri Şube Müdürü İlyas Arslan, “Biz de bu doğrultuda çalışmalarımızı başlattık. Bugün burada ilk olarak genel müdürlüğümüzün bize vermiş olduğu talimat doğrultusunda işçilerimize iş güvenliği eğitimi veriyoruz. Vizyon İş Güvenliği firması ve Medicana Hastanesi bize eğitim verilmesi noktasında yardımcı oldu. Bölge Müdürlüğümüze bağlı Tapu Kadastro Müdürlüklerinde çalışan işçi kadrosundaki arkadaşlarımız öncelikle ilk eğitimi onlara vermeyi uygun gördük. İlerleyen zaman içerisinde tüm personelimizin tamamına bu eğitimi vereceğiz” dedi.
Eğitim hakkında bilgi veren Vizyon İşi Sağlığı ve Güvenliği Merkezi Müdürü İsmail Yılmaz, “Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü’nün 6331 sayılı ‘İş Sağlığı Güvenliği’ kanunu kapsamındaki temel iş sağlığı eğitimini veriyoruz. Bu kanun 2016 yılında resmi dairelerde yürürlüğe girecek. Fakat risk analizi ve iş sağlığı güvenliği eğitimlerini aldırmak zorunlu hale geldi” diye konuştu.
tapu-is.jpg
tapu-is-2.jpg
tapu-is-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel