SÖZLER TUTULSUN!!

SÖZLER TUTULSUN!!
‘BÜYÜKŞEHİR BAŞKANIMIZ SÖZÜNDE DURMALI


Çarşamba Özel Halk Otobüsçüleri 'nin kongre öncesi bazı şoförlerin dile getirdiği zaman zaman ayakta yolcu alma mecburiyetleri ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in, taahhüt ettiği “Samsun şehir merkezine giriş izin sözünün yerine getirilmesini” istekleri kongre öncesi şaşkınlık oluşturdu.

‘VERİLEN SÖZLER TUTULSUN!’
Çarşamba Özel Halk Otobüsleri Derneği ‘nde yapılacak olan kongre öncesi çatlak seslerin çıkması şaşkınlık oluşturmaya devam ediyor. Kongre öncesi şoförlerin bir kısmı çözümlenmeyen konular nedeni ile sıkıntılarını farklı yollardan dile getirmeye başlamaları dikkat çekiyor. Gazetemize yapılan açıklamalarda bazı şoförler Covid-19 nedeniyle oluşan ve sıkıntıları ile bu nedenlerden dolayı ekonomik sıkıntılardan dert yandılar. Covid-19 nedeni ile uzun süreden beridir büyük zarar gördüklerini belirten şoförler, sosyal mesafe, maske, yolcu sayısında düşme konuları nedeni ile daha da sıkıntıya girdiklerini iddia ettiler.

‘BÜYÜKŞEHİR BAŞKANIMIZ SÖZÜNDE DURMALI!’
Çarşamba Özel Halk Otobüs şoförleri bir hafta sonra yapılacak kongreye hazırlanırken gözler Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in, sözlerinin yerine getirilmesinde sessiz kalan başkana çevrildi. Bu konuyu geçen hafta içinde Samsun Özel Halk otobüsüne binerek yolculuk yapan ve toplu taşıma araçlarında uygulanan sosyal mesafe, maske kullanımına dikkat çeken görüntülerin ardından yapılması ise manidardı. Uygulama bir yandan Çarşambalı şoförlerce de desteklenirken diğer yandan Başkan Mustafa Demir’ e de serzenişte bulunmaları dikkat çekti. Çarşambalı bazı Özel Halk Otobüsçüleri özellikle son seçimler sırasında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in “Çarşamba ilçe Özel Halk Otobüsleri konusunda kendilerine şehir içine kadar girme” konusunda verilen sözü yeniden hatırlatarak Büyükşehir Başkanımız sözünde durmalı” dediler.

Özel Halk Otobüsçüleri, Mart ayından beridir tüm dünya ile ülkemizi de etkisi altına alan Covid-19 sürecinde çok zarar ettiklerini dile getirerek, günlerdir boş otobüslerle Samsun- Çarşamba arası gidip geliyoruz. Gidemeyenlerse boş boş yatarak zarar etti. Normalleşme ile yeniden toparlanmaya çalıştıklarını dile getiren Çarşamba Özel Halk Otobüsçüleri, bu defa da maske, dezenfektan, sosyal mesafe kurallarının yanı sıra zaman zaman mecburen ayakta yolcu almak zorunda kaldıklarını ve sıkıntı yaşadıkları için kimsenin kendilerinin sorunlarına eğilmediğinden yakındılar.  

img_2177.jpg

‘BAŞKANLAR BİZLERİ HAYALİ SUKUTE UĞRATIYORLAR’
Covid-19 nedeni ile yaşanan tüm olumsuzluklar ve ayrıca verilen sözlerin de ihmal edildiğinden yakınan Çarşamba Özel Halk Otobüsçüleri özellikle seçim sürecinde “Samsun’da şehir içine kadar otobüslerin sokulacak. Sözü ile alakalı kendi başkanlarının da vurdumduymaz tavırlarından yakınırken, asıl sözü veren ve çözüm yapabilecek isim olarak ise Başkan Demir’ e seslendiler. Özel Halk Otobüsçüleri, “Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir seçimlerden önce bizlere Samsun şehir merkezine gireceğimiz müjdesini vermişti. Dernek başkanımız da otobüslerin şehir merkezine sokulacağı heyecanı ile bizlere gerekli açıklama ve desteklerini de belirtmişti. Ama geçen süre içinde gördük ki bizleri başkanlarımız hayali sukute uğratıyorlar.” 

“VATANDAŞ ÇARŞAMBA’ DAN OMÜ’YE NEREDEYSE 50 TL ÜCRET ÖDÜYOR.”

Bizler şehir merkezine giremediğimiz için sefer sayımızda yetersiz oluyor. Yani bu ne demek? O zaman benim Özel arabam varsa eşimi ve çocuklarımı alıp 3-4 kişi olduğum zaman özel aracımla Samsun şehir merkezine gidiyorum. Çünkü özel halk otobüsleri beni şehir içine götüremiyor. Özel halk otobüsü ile 3 kişi şehir içine gidebilmek için ayrıca dolmuş ücreti ödüyorum. Dolmuş ücreti ödediğim zaman iki kat masraf olarak geri dönüyor. Ama özel halk otobüslerimiz şehir içine kadar girdiği zaman ek bir külfet olmuyor. Ayrıca bizim şehir içinde yoğun trafik oluşturduğumuz iddiası vardı. Bu gün biz girmeyince bir vatandaş Çarşamba’ dan OMÜ’ye yaklaşık 50 TL ödüyor. Araç trafiği, dolmuşlarla daha da arttırılıyor. Oysa biz girsek hem masrafları düşecek hem araç yoğunluğu azalacak. Bu konular neden görülmek istenmiyor anlamıyoruz” şeklinde ki ifadeleri ile şöyle devam ettiler.

‘RUS TOPRAKLARINDA DEĞİLİZ, ÇARŞAMBA’DAYIZ! ‘
168 bin nüfuslu Çarşamba ilçesinden vatandaşların Samsun’un şehir merkezine tek vasıta ile ulaşımlarını sağlayamamasından dertli olduklarını belirten otobüs şoförleri, “Biz bu zamana kadar Büyükşehir Belediyesi’ne aykırı hiçbir şey yapmadık. Büyükşehir Belediyesi’nden de bize verdikleri sözü yerine getirmesini bekliyoruz. Bizler vatandaşa hizmet etmeye çalışırken, vatandaşta şehir içine gidebilmek için 7-8 TL cebinden fazladan para ve zaman harcıyor. Atakum, Tekkeköy, Canik nasıl bir ilçeyse, bu ilçelerin araçları şehir içine giriyorsa, Çarşamba’da Samsun’un bir ilçesidir. Vatandaş 40 dakikada Çarşamba’dan Samsun’a gidiyorsa, meydana gitmesi 1 buçuk saati buluyor. 168 bin nüfuslu Çarşamba’nın vatandaşının hakkını istiyoruz. Seçim zamanında verilen sözün yerine getirilmesini istiyoruz. Bu noktada bazı adımlar siyasi olarak atılıyor. 168 bin kişilik nüfusu olan bir ilçe şuan Samsun’a giremiyor. Biz Rus topraklarında değiliz.” ifadeler kullandılar.

img_2192.jpg

ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ DERNEĞİ NE YAPIYOR?
Tüm bu şikâyet ve istekler noktasında gözler Çarşamba Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkanı ve yönetimine çevrildi. Otobüs şoförleri sorun ve taleplerinin çözümü noktasında Başkanın nasıl bir yol izlediği merak konusu olurken, yolcuların sorunlarının çözümü noktasında memnuniyetsizliğinin de had safhada olduğu, yönetimin bazı konularda yetersiz kaldığı iddiaları ile önümüzde ki günlerde yapılacak kongre de muhtemel başka ismin desteklenerek geleceğe daha güçlü bir kadro ile gidilmesi için çalışıldığı iddia edildi.  

Çarşamba Özel Halk Otobüsleri Derneği’nin ilk seçimlerden sonra bazı kurum ve kuruluşlarla pasif kalması nedeni ile iletişimsiz kaldığı iddialarının yanı sıra özellikle yolculardan gelen şikayetlerle birlikte otobüslerin her geçen gün zarar etmesine rağmen sessiz kaldığı ve çözüm üretmeyi bir kenara bırak dernekle dahi ilgilenmediği için yeni bir kadro ile daha güçlü ve ilçe halkına daha konforlu bir taşımacılık yapılabilmesi için otobüsçüler ve ilçe halkını kucaklayacak bir kadro için çalışmaların başlatıldığı öğrenildi.  

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber