GAZETECİLER NEDEN TAKİP EDİLDİ!

GAZETECİLER NEDEN TAKİP EDİLDİ!
Çarşamba İlçesi Özel Halk Otobüs yolcuları ve şoförlerin sorunları konularında haber yapan Gazeteciler görevli personel ve Özel Halk Otobüsçüleri Derneği Başkanı tarafından pür dikkat takip edilmesi dikkat çekti.

Geçtiğimiz günlerde Çarşamba Özel Halk otobüsleri hakkında haber yapmak için vatandaş ve özel halk otobüsü şoförleri ile röportaj yapan gazeteciler görevli personel ve Çarşamba Özel Halk Otobüsçüleri Derneği Başkanı tarafından dikkatli ve sıkı takip edilmesi gözlerden kaçmadı.

Sıkı takibin neden yapıldığı merak konusu olurken, vatandaş ile gazetecinin röportaj gerçekleştirdiği esnada röportaja müdahale olmak isteyen görevli personel “ Neden çekim yapıyorsunuz, kimden izin aldınız, otobüslerde sosyal mesafe kuralı kalktı haberiniz yok mu?. Siz nasıl gazetecisiniz?” sözlerine yer vererek tepki gösterip gazetecilerin işlerini yapmalarını engellemeye çalışmaları yönetim tarafından nedeni bilinmeyen bir tedirginlik veya olası bir sorunun ortaya çıkacağı endişe ve korkusundan kaynaklandığı şeklinde yorumlanmasına neden oldu. 

Otobüs şoförlerine mikrofon uzatan Haber Expres Gazetesi ve sekerhabertv muhabirlerimizi  dikkatle takip edip konuşmaları dinleyen Çarşamba Özel Halk Otobüsçüler derneği başkanının tavırları ise anlaşılamadı. Haberlerin yapılması ile birlikte günlerdir ilk hareket noktasında ki çay bahçesinde otobüsçü esnafla oturarak sohbet eden başkanın kongre öncesi kaybetme endişe ve korkusunun bu tavırlara neden olduğu şeklinde yorumlandı. Başkanın şoförlerin bazılarının sürekli dernek başkanı ile göz temasında bulunması dikkat çekti.

Röportaj esnasında açıklama yapan bir şoförün, “Bizler yeri geliyor ayakta yolcu almak zorunda kalıyoruz. Başka çaremiz kalmıyor. Yalan mı konuşalım” sözlerinin ardından gelen işaretle birlikte şoförün bu sözü kapatabilmek ve sosyal mesafe ile ayakta yolcu alındığının ortaya çıkması konusunun kapatılmaya çalışması anlaşılamadı. Sosyal mesafe ve ayakta yolcu alan otobüslerin ceza alması ve bir süre çalıştırılmama gibi cezaları varken dernek yönetimin bu konuya kongre öncesi göz yumduğu şeklinde iddia edildi. Kongreden sonra bu araç şoför ve sürücülerinin ceza noktasında daha fazla ceza almasının kaçınılmaz olacağı iddiaları ile kongre öncesi tedirginliklerin bunlardan kaynaklandığı şeklinde ifade edildi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber