Soma kurbanları şehit sayılacak

Soma kurbanları şehit sayılacak
Geçtiğimiz günlerde Soma’da meydana gelen maden faciasında 301 işçinin hayatını kaybetmesi üzerine Başbakan Erdoğan hayatını kaybeden işçilerimizin şehit sayılması düğmeye bastı.

Başbakan Erdoğan, Soma’daki madende hayatını kaybeden kişilerin yasal olarak şehit sayılması için çalışmaların yapılması konunda talimat verdiğini belirterek, "Bu konuyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız başta olmak üzere, çalışmayı yapacaklar. Bakanlar Kurulu’nda değerlendirmek suretiyle adımlarımızı atacağız" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, tüm davetlileri 1 dakikalık saygı duruşu ve Fatiha Suresi’ni okumaya davet ederek, "Soma’daki şehitlerin ruhları şad olsun, yaralılarımıza şifalar diliyorum. Geçtiğimiz hafta salı gün Manisa’nın Soma ilçesinden gelen acı haberle milletçe hepimiz derinden sarsıldık. Soma ilçesinde özel sektöre ait maden ocağında saat 15.10’da bir kaza meydana geldi. Haberin öğrenilmesinin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızla o an beraberdik, kendisine hemen Soma’ya hareket etmesi noktasındaki talimatımızı verdik. Ekibini derledi toparladı, Balıkesir ve Manisa illerinin milletvekili arkadaşlarımla beraber Soma’ya hareket ettiler. Kızılay olay yerine ulaştı. Zonguldak’tan Türkiye A.Ş kömürü uzman araştırma ekibi, Genelkurmay Başkanlığımıza ait helikopter de Soma’ya ulaştı. Manisa, İzmir ve Balıkesir’den 23 ambulans bölgeye ulaştı. Maden kazısı, arama ve kurtarma çalışmalarını Ankara’dan takip ettik. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız’a orada yatıp orada kalkması, 301 kardeşimizi maden ocağımızdan çıkarma işlemini bitirdiği ana kadar orada kalma suretiyle ortaya koyduğu gayreti nedeniyle kendisine çok çok teşekkür ediyor, Allah kendisinden razı olsun diyorum. Kendisiyle beraber orada işin başından itibaren bulunan Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Beye, gerekse Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yardımcısına işin başından itibaren sürece refakat etmesi nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel