SESOB Başkanı Güler esnafların sorunu için yollarda...

SESOB Başkanı Güler esnafların sorunu için yollarda...
Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Eyüp Güler ve Havza, Kavak ve Vezirköprü Şoförler Odası ve Minibüsçüler Başkan ve yöneticileri ile Havza Ancere Otel de bir araya gelerek sıkıntı ve sorunları masaya yatırdılar

Bir süreden beridir hemen tüm ilçelerde 30 Mart seçimleri sonrasında büyükşehir Yasası ile yaşanan sorun ve sıkıntıları masaya yatırmak için Oda ve Dernek Başkanları ile bir araya gelen Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Eyüp Güler Havza Ancere Otel' de üyelerinin sorun ve sıkıntılarını masaya yatırdılar. Ancere Otelde gerçekleştirilen toplantıda, Başkan Eyüp Güler ve Oda başkanları Samsun'un batı bölgesinde kalan Havza, Kavak ve Vezirköprü İlçeleri Oda ve Dernek Başkanlarının katılımı ile fikir alış verişinde bulundular.

Başkan Güler ve Başkanlar, Büyükşehir yasası ile hemen tüm ilçelerde yaşanmaya başlayan taşımacılık alanında ki sıkıntılar arasında en fazla sorun haline gelen güzergah ve D4 belgeleri konusu ve sıkıntısı masaya yatırıldı. Başkan Güler ve Oda Başkanları Büyükşehir Belediyesi projeleri konusunda esnaflarının mağdur edilmemesi noktasına fikir alışverişinde, özellikle ilçelere Büyükşehir belediyesinin yolcu taşıma noktasında otobüs gönderme konusunun gündeme geldiği ancak başkan Güler'in Belediyenin değil, ilçelerde bulunan mevcut taşımacılıkla uğraşan esnafların bu halktan yararlanması için gereken alt yapının yapılarak görüşmeler neticesinde bu sorunun çözümü noktasında fikir birlikteliği kararı alındı.

 İlçelere Büyükşehir belediye otobüslerinin gönderilmesi ile birlikte bu ilçelerde ki taşımacılık işi ile uğraşan esnafın mağdur edileceği belirtilen toplantıda aynı zamanda sıkıntı yaratan Güzergah ve D4 belgeleri konusunda da görüşmeler ve fikir alışverişlerinde bulundular. Bundan sonra izlenecek yol haritası belirlenen toplantıda Başkan Güler, Bu gün Samsun'un batı bölgesinde kalan bazı ilçelerimizde ki esnaflarımızla bir araya geldik. En kısa sürede diğer ilçelerimizde de bu toplantılarımızı yapacak, sonrasında Doğu bölgemizde kalan ilçelerle de görüşerek fikir birlikteliği oluşturduktan sonra Samsun' da yapacağımız son toplantıda tüm ilçelerimizle birlikte ne yapabiliriz, neler yapılmalı konuları masaya yatırılarak Samsun Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelere ve çözüm çalışmalarına, projelere başlayacağız. Esnafımızın mağdur olmaması noktasında bize düşen ne ise fazlası ile yaparak esnafımızı rahatlatabilmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Havza Ancere Otelde gerçekleştirilen toplantıya, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Eyüp Güler, Havza Şoförler Odası Başkanı Ahmet Subaşı, Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, Vezirköprü Şoförler Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, Kavak Şoförler Odası Başkanı Arif Kaya'nın yanı sıra ilçelerde bulunan Minibüsçüler Kooperatif Başkanları katıldılar.

HABER-FOTO: Ayhan GONCA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber