SADEF'te hedef 555 Öğrenciye burs

SADEFte hedef 555 Öğrenciye burs
Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen gecede yaptığı konuşmada, "Samsun ismini marka şehir olarak tüm dünyaya duyuracağız" dedi.

SADEF Başkanı Baş' tan yemekte bir de Terme Termik Santral tepkisi dikkatlerin buraya çevrilmesine yetti. Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Dernekler Federasyon'un (SADEF) ‘55 Genç SADEF’le Okuyor’ projesi kapsamında, 55 öğrenciye eğitim bursu verilmesi için Canik Kültür Merkezi Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği yemeğe katıldı.  Yemekte konuşma yapan SADEF 6. Bölge Başkanı Köksal Akman, "4. sünü düzenlediğimiz ‘55 Genç SADEF’le Okuyor’  projesi kapsamında düzenlediğimiz yemeğe katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim. Sizlerin bu destekleriyle daha çok öğrencimize burs vereceğiz" dedi.

Akman'ın konuşmasından sonra (SADEF) Başkanı Yıldıray Baş ise konuşmasında, "(SADEF) 2014 yılında kurulmuş, Türkiye genelinde 458 derneğe ulaşmış, yıllardır birlik ve beraberlik içerisinde Samsunlulara ve Samsun’u sevenlere hizmet eden çok büyük bir sivil toplum kuruluşudur. Samsun için elimizden ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. ‘55 Genç SADEF’le Okuyor’ projesinin dördüncüsünü bu akşam gerçekleştiriliyor. Bu akşam biz 55 genç dedik. Ancak bu 155-255 neden olmasın. Bölgelerle birlikte Türkiye genelinde hedefimiz bu yıl 555’i yakalamaktır. Valimiz bu akşam bizleri onurlandırdı. Kendisine şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Samsun Valisi İbrahim Şahin yemekte yaptığı konuşmasında, "Hepinizin bildiği bir söz var, bitki yetiştirirsen bir yıl, ağaç yetiştireceksen on yıl, insan yetiştireceksen yüz yıl. Onun için bize düşen görev, öğrenci olan insanlara destek verip onların daha iyi bir eğitim almaları, hatta imkanı olamayanların eğitim alanına çekilmeleri ve gerek Samsun’a, gerek ülkemize ve gerekse dünyaya daha kaliteli insan yetiştirmeyle ilgili çabadır. Bu yüzden ben SADEF’i gönülden kutluyorum. 55 rakamı belki Samsun’un plaka numarası olduğu için hedeflendi, ama bunun için 155-255 ve hatta 355 olmasıyla ilgili önümüzde hiç bir engel yok ve bu çok zor bir hedef de değil. Buna benzer çalışmaları başka illerde yapıyor. Gerçekten öğrencilere yaptıkları yardımlar bazen binleri buluyor. Onun için bu SADEF 6. Bölge Başkanlığının mütevazi bir rakamıdır diye düşünüyorum. Diğer bölge derneklerde mutlaka buna ciddi katkı sağlayacaktır."

Yapılması gereken şey basit. Biz öğrencilerle ilgili bu işin önemini dikkate alırsak, zaten samimi olarak söylüyorum geleceğimiz daha aydınlık, daha parlak ve daha çağdaş bir Türkiye içerisinde yaşamayı gerektirecektir ifadeleri ile konuşmasına devam eden Vali Şahin, "Eğer öğrencilere gerekli desteği sağlamaz, onları arka plana iter, onları gündemimizin dışında tutarsak sokaktaki çocukların sayısı artar ve bu bizi rahat edemeyeceğimiz bir Türkiye’ye, bir dünyaya götürür. Onun için gerek Samsun’daki öğrenciler, gerek Samsunlu olmamasına rağmen varsa Samsun’da okuyan öğrencilere katkı sağlarsak, aslında biraz kendimizi, şehrimizi ve ülkemizi kurtarmış oluruz. Nihai hedef insan kavramıdır. Aslında bu bizim felsefemizde de yatıyor. Bizlerin yapması gereken şey iyi insan yetiştirmek için ne yapılması gerekiyor? Belki buna biraz kafa yormak lazım. Diğer önemsediğim bir başka konuda özellikle Samsun’da, Samsun dışından gelen ama başka ülkelerden gelip Samsun’da misafir öğrenci konumunda olan insan sayısının artırılmasıdır. Bunun için mutlak suretle özel bir çaba gerekmektedir. Eğer biz bu öğrencilere Samsun’u sevdirirsek, onlar bizim doğal elçilerimiz olacak ve Samsun’u çok daha iyi bir şekilde kendi ülkelerinde anlatacaklar ve sürekli buraya birilerinin gelmesini sağlayacaklardır. Bu güzel geceyi organize eden emeği ve katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Valilik olarak üzerimize düşen ne varsa bunu yapacağız. İnşallah Samsun’u, Samsun’un öğrencilerini, Samsun ismini marka şehir olarak tüm dünyaya duyuracağız" sözleri ile konuşmasını tamamladı.

Bu arada geceye ise damgasını Termeye kurulacağı açıklanan ve aylardır tepkileri eksilmeyen Termik Santral konuşması vurdu.  Terme İlçesi'nde yapılması planlanan termik Santral karşıtlarına destek ve santral yapımına tepki de  Samsun Dernekler Federasyonu geldi.

Samsun Dernekler Federasyonu' (SADEF) nun 55 öğrenciye eğitim bursu verilmesi için Canik Kültür Merkezi Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği yemeğe katılan Samsun Dernekleri Federasyonu (SADEF) Başkanı Yıldıray Baş konuşmasının sonunda yaptığı açıklamasında, “Terme ziyaretimizde gündeme Termik Santral konusu geldi. Termeliler Termik Santral kurulmasın diyor. Bizde SADEF olarak diyoruz ki bu turizm bölgesini termik santral gibi havasını, doa güzelliğini bitirecek Santraller ve bu gibi yatırımlar durdurulsun. Bizler de Termeliler gibi düşünüyor bu yönde çalışmaların yapılmasını ümit ediyoruz. Terme'ye Termik Santrale bizlerde hayır diyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından ‘55 Genç SADEF’le Okuyor’ projesi kapsamında 55 öğrenciye eğitim bursu verilmesi için Canik Kültür Merkezi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen yemeğe katılan belediye başkanları, iş adamları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda hayırsever kampanyaya katkı ve destek verdi. Düzenlenen yemeğe Samsun Valisi İbrahim Şahin, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, Çarşamba METRO Turizm İşletmecisi Cemalettin Durmuş ve Ahmet Bölükbaşı'nın yanı sıra sivil toplum temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

HABER-FOTO: Ayhan GONCA

sadef4.jpg

sadef5.jpg

sadef3.jpg

sadef2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir