Şeker Fabrikası satıldı mı?

Şeker Fabrikası satıldı mı?
Uzun bir aranın ardından yeniden faaliyete geçecek olan Çarşamba Şeker Fabrikası’nın arazisinin satıldığı iddialarının gerçek olmadığı ortaya çıktı.

Fabrika satıldı iddiaları balon çıktı!

2010 yılında üretimine ara verilen ve 11 yıl aranın ardından yeniden üretime geçmesi beklenen Çarşamba Şeker Fabrikası hakkında ortaya atılan bir iddia gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre; Çarşamba Şeker Fabrikası’nın arazisinin satıldığı ortaya atıldı. İddialar üzerine gazetemizce yapılan araştırmalar neticesinde Çarşamba Şeker Fabrikası’nın arazisinin değil, fabrikaya ait bir arazisinin satışının gerçekleştiği öğrenildi. Böylelikle günlerdir ortaya atılan Çarşamba Şeker Fabrikası  arazisinin satıldığı iddialarının da gerçeği yansıtmadığı öğrenildi.


C Portföyündeyken satışları gerçekleştirilmişti!

2010 yılında üretimi durdurulan Çarşamba Şeker Fabrikası, Özelleştirme İdaresi’ne devredilmişti. C portföyünde bulunan Çarşamba Şeker Fabrikası’nın bünyesinde bulunan araziler ihale ile satışa sunulmuştu. C Portföyündeyken 2015 yılından önce ihaleyle satışı yapılan araziler içerisinde fabrika lojmanları, eklenti binaları, pancar teslim kantar arazileri gibi araziler satılığa çıkarıldığı biliniyordu. Aynı bölgede bulunan 8 bin 70 metrekarelik alanında o dönemde satışı gerçekleşmiş ancak, ihaleyi alan şahsın daha sonra FETÖ / PDY soruşturması kapsamına alınmasının ardından ihaleyle satış Özelleştirme İdaresi tarafından iptal edildiği öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde yeniden ihale edilen Çarşamba Stadyumu yanındaki 8 bin 70 metrekarelik alanı Hasan Akkaya Otomotiv İnşaat Sanayi ve Tic. Ltd. Şti’ye 4 milyon 300 bin liraya satıldı.

Satışı gerçekleşen arazinin yanı sıra Çarşamba Stadyumu, Spor Salonu, Fındık Fabrikası, Araç Muayene İstasyonu, Beton Santrali’nin bulunduğu noktalarda Çarşamba Şeker Fabrikası bünyesinde bulunan yerler olarak biliniyordu.

Lojmanlar ihaleyle satılacak söylentileri!

Tüm bu gelişmelerin yanı sıra Çarşamba Şeker Fabrikası çalışanlarına ev sahipliği yapan Çarşamba Şeker Fabrikası Lojmanlarının da ihaleyle satışının yapılacağı da iddia edildi. Fabrika arazisinde bulunan lojmanların, merkezi noktada olması ve birçok sanayi kuruluşuna yakın olması fırsata çevrilir düşüncesini zihinlerde oluştururken, böyle bir durumun olması halinde ilçe halkı tarafından yaşanılan gelişmeyi büyük bir tepki ile karşılaması bekleniyor. Lojmanların Özelleştirme İdaresi tarafından yakın zamanda yeniden ihaleyle satılacağı söylentileri gündemde ki yerini alırken, vatandaşlar ise bu duruma tepkilerini gizlemeyerek, satışın yapılması halinde ilçede bir kaosun yaşanacağını, lojmanların aynı amaçla ve aynı yerde olacak şekilde hizmetine devam etmesi gerektiğini ifade ettiler.

HABER: Büşra KOCATAŞ – Nurhan GÜZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber