ŞEKER FABRİKAMIZ YAŞAMALI!..

ŞEKER FABRİKAMIZ YAŞAMALI!..
Türe, “Yaşatmak zor ama başarmalıyız”

C Portföyü içinde açılmayan tek Şeker Fabrikası konumunda yetim bırakılan ve yerel siyasetçilerinin de kaderine terk ettiği Çarşamba Şeker Fabrikası tesislerini yerinde görüp inceleyerek detaylı bilgiler alan Samsun Valisi Osman Kaymak, “Çarşamba Şeker Fabrikamızı yeniden Samsun ekonomisine kazandırmanın gayreti içerisindeyiz” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda Özelleştirme kapsamına alınmasının ardından son ihale sonrasında Dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından satışı imzalanmamış ve özelleştirilmesi durdurulmuştu. Çarşamba ekonomisine trilyonlarca lira katkısı olan ve en az 3 bini aşkın aileye ekmek kapısı olan Çarşamba Şeker Fabrikası kaderine terk edilmişti.

Son zamanlarda tavuk çiftliği, silah fabrikası arazisi iddiaları ile arazi ve ibnalarına göz dikilen Çarşamba Şeker Fabrikasının son durumu hakkında Samsun Valisi Osman Kaymak’ a yanlış bilgilendirmeler olduğu iddia edilirken son Karma Organize Sanayi ön protokolünün Vali Kyamak tarafındfan imzalanmasının ardından hem Şeker Fabrikasını yerinde inbceleyerek hem de Organize sanayi bölgesini yerinde görmek için bir dizi ziyaret için Çarşamba’ya geldi.

Çarşamba  İlçe Kyamakamı Mustafa Güney başta olmak üzere Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Borsa Başkanı Kazım Yılmaz, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve ilçe protokolü tarafından ilk olarak Kaymakamlık binasında karşılanan Vali Kaymak burada kısa bilgi aldıktan sonra ÇTS O Başkanı Ahmet Yılmaz ve Borsa Başkanı  Kazım Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanarak Karma Organize Sanayi Bölgesi  ve odaların çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Daha sonra Vali Kaymak, Karma Organize Sanayi Bölgesini ziyaret ettikten sonra sanayi bölgesinin hemen yanında bulunan Şeker Fabrikası binasını ve tesisleri yerinde inceleyerek bilgiler aldı. Ziyarette Çarşamba Şeker Fabrikası Müdürü Sezgin Öncü ve Şeker- İş Sendikası Çarşamba Şube Başkanı Sinan Türe hazır bulundular. Başkan Sinan Türe Çarşamba Şeker Fabrikası hakkında bilgiler verirken şu konulara hassasiyet gösterilerek fabrikanın mutlaka açılması gerektiğine işaret etti.

Şeker- İş Sendikası Çarşamba Şube Başkanı Sinan Türe, “Son bir kaç yıldır herkesin derdi nedense Şeker Fabrikasını kapatmak. Herkesin el birliği içinde bu düşünceye sahip olması bizi derinden üzüyor. Ama bilmedikleri tek çalışmayan kaderine terk edilen Şeker Fabrikasının burası olduğu bilinmemektedir. Bu bizim ayıbımızdır. Bu fabrikanın çalışmaması Çarşamba ve Smasun’ a yakışmamaktadır. “ diyerek şöyle devam etti.

“C Portföyüne alınıpta yyeniden çalıştırılmayan tek fabrika Çarşamba Şeker Fabrikasıdır. Üzülerek belirtmeliyim ki diğer fabrikalar kısa sürede eski güçleri ve hizmetlerini yerine getirmeye başladılar. Biz de Çarşamba Şeker Fabrikasını yeniden hem Çarşamba Ovasında ekimi yapılacak şeker pancarından ziyade civar il’ler den getirilecek cüz’i şeker pancarları ile yeniden çalıştırabilecek güçte ve durumdayız. Sadece Samsun yöneticilerinin ve siyasetçilerinin de buna inanıp destek vermesine bağlı. Ama yıllardır bunu başaramadık. Bu ayıbınıSamsun olarak hep birlikte yaşıyoruz” ifadelerini kullanan Başkan Türe şöyle devam etti.

Türe, “Kırşehir, Çorum, Turhal, Amasya gibi illerden getirilecek şeker pancarı ile bu fabrika çalışabilir. Ama anlamadığımız tek konu Sayın Valimize bu güne kadar yanlış ve eksik bilgiler verilmiş. Fabrikanın makinalarının atıl ve çürük olduğunu miadını tamamlamış makinalara sahip olduğunu söyleyerek yanılmışlar. Ama bu gün kendisi de bizzat gördü ki normal bir revizyonla gelecek yıl Şeker pancarı ekimi yapıldığında üretime hemen geçebilecek kapasitede sağlam ve moodern makinalara sahibiz. Yani makinaların çalışabilir durumda olduğunu görmemiz çok güzel. Şimdi görülen şu. Önümüzde ki hastayı iyileştirmek mi, yaşatmak mı daha zor? Hastayı öldürmek çok kolay ama yaşatmak için verilecek mücadele daha zor.”

Şeker- İş Sendikası Çarşamba Şube Başkanı Sinan Türe, “Ama bizim hedefimiz hastayı öldürmek değil aksine iyileştirmek olmak zorundadır. Hasta mutlaka kurtulacak ve çevresine çok hizmetler verecektir. Fakat  gördüğümüz  kadarı ile bazı gruplar Şeker Fabrikasından bazı kesimler rahatsız. Onların bu yanıltıcı girişimlerini sanırım Valimiz  daha net anlamış olduğuan inanıyorum. Yine Çarşamba Ovasının dışında özellikle ihalesi yapılan Çarşamba Ayvacık- Taşova karayolu yapımı tamamlandığında Karadeniz bölgesinin özellikle fındık üretimine de zararı olmayacak aksine Karadeniz ticaretini daha da güçlendirecektir. Tek ümidimiz Sayın Valimizin de destekleri ile gelecek yıl Şeker Fabrikamızın çarklarının döndürüleceği umududur. Hepimize hayırlı olmasını şimdiden diliyorum” diyerek açıklamasını tamamladı.

HABER- FOTO: Nuri ŞEKER

25398124_781287875396788_1406627892987574625_o.jpg

 

25311220_781288015396774_1827323020161128894_o.jpg

 

25299569_781287938730115_6309656720469670919_o.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber