Şeker açıkça TEHDİT edildiğimizi söyledi

Şeker açıkça TEHDİT edildiğimizi söyledi
Samsun Valisi İbrahim Şahin 10 Ocak Çalışan Gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Haber Expres Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker Belediyenin keyfi uygulamalarına adeta isyan etti ve Başkan tarafından tehdit edildiğini, susturulmaya çalışıldığını

Samsun Valisi İbrahim Şahin 10 Ocak Çalışan Gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Yemekte Haber Expres Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker, adeta Gazete ve matbaasına belediye başkanı tarafından uygulanan baskı, şantaj yapıldığını belirtti ve tehdit edildiğini susturulmaya çalışıldığını söyledi. Çarşamba’ da 2005 yılından bu yana yayın hayatına devam eden Haber Expres gazetesi ve Şeker Ofset Matbaacılık, Çarşamba Belediyesi zabıta ekipleri, ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle gazete ve matbaa dün mühürlenmişti. Gazetenin ve matbaanın mührlenmesi esnasında Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz de olay yerine gitmişti. Başkan İsmail Temiz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü öncesinde yapılan mühürleme işleminin doğru olmadığını, gazetelerin eleştiri yapmasının doğal olduğunu ve herkesin eleştirilere tahammül etmeleri gerektiğini belirtmişti. 

seker.jpg
Vali İbrahim Şahin'in gazetecilere söz hakkı vermesinden sonra Haber Expres gazetesi yazı işleri müdürü Erol Şeker, engellenmek istendiklerini belirterek olayı anlattı. Duygulu dakikalarında yaşandığı salonda Vali İbrahim Şahin'in dikkatli bir şekilde Gazeteci Şeker’i pür dikkat dinlediği görüldü.  Şeker; "Her insanın en çok sevdiği bir eşi ve çocukları vardır. Ama benim; evlatlarımdan, eşimden daha çok sevdiğim bir aşk varsa; o da meslek aşkım. Ama buna darbe vurulmaya, susuturulmaya çalışılıyor"dedi. 

Bir kaç sene önce işyerinin silahla basıldığını, defalarca belediye ve belediyeye ait alanlara girişlerde dövülmne engelleme ile karşılaştığını, tehdit  edildiğini ve türlü hakaretlere maruz kaldığını belirten Şeker; "Son olay ise dün gece yaşandı. Belediye başkanı, halkın oyları ile seçilen başkan Dündar makamına çağırdığı ağabeyime benim için "Erol Şeker

gazetecilik yapamaz!", "akli sağlığı bozuk" vs. sözlerle hakaret içeren sözlerde bulunuluyor. Beni doktora mı götürmüş bu insan, nereden biliyor akli dengemin bozuk olduğunu? Benim tek bir hastalığım var, o da mürekkep hastalığı. Ben kalemime, mürekkebime bağlıyım. Basın eleştiride bulunabilir, ben basınım, tabii ki de eleştiri yapacağım. Ama hatam olduğunda özür dilemesini de bilirim. Ama bu yapılanlar hiç bir hak, hukuka sığmaz. Gazetemi ben bir şekilde yine basacağım, yine mürekkebime, kalemime devam edeceğim. Ama durumlar o hale geldi ki baskı makinam müdürlendikten sonra hiç bir yerde baskı da yaptıramadım. Herkes türlü bahanelerle çekindi, korktu. Ama ben bu makineyi çamura da olsa kuracağım ve yine işime devam edeceğim. Bu meslek aşkımı kimse elimden alamaz." dedi.

 

Şeker; "Dedim ya benim; evlatlarımdan, eşimden daha çok sevdiğim bir aşk varsa; o da meslek aşkım. Ama buna darbe vurulmaya, susuturulmaya çalışılıyor.  Ama bu yapılanlar hiç bir hak, hukuka sığmaz. Gazetemi ben bir şekilde yine basacağım, yine mürekkebime, kalemime devam edeceğim. Ama durumlar o hale geldi ki baskı makinam müdürlendikten sonra hiç bir yerde baskı da yaptıramadım. Herkes türlü bahanelerle çekindi, korktu. Ama ben bu makineyi çamura da olsa kuracağım ve yine işime devam edeceğim. Bu meslek aşkımı kimse elimden alamaz" dedi.

 

Gazeteciliğe dağıtıcılıktan başladım. Yağmurunu, çamurunu, soğuğunu, sıcağını, acısını, tatlısını, tokatını yedim. Ama bu meslek için yedim bunları. Gazeteciyim haber yapıyorum eleştiride yapacağım ve yapıyorum. İnsanız hata yapabiliriz. Ama hatamız sonrasında özür dilemesini de biliriz. Fakat bir belediye başkanı halka himzet adına çıktığı yolda halkın bilgi sahibi olmasını engelleyemez. Gazeteciler cemiyet bşakanı diyor ki mürekkep baskıyı bırak internet gazeteciliğine gir. Ama geçemem ki. Benim www.haberexpres.com.tr, www.emedyahaber.com interhet haber sitelerim, sekerhaber.web.tv sahibiyim. Ama bu mürekkep baskısı benim için bir başka bundan vazgeçemem ki!...” ifadelerini kullanarak Samsun Valisi İbrahim Şahin’den başına gelen bu üzüntü verici, kişiselleştirilmiş olayın sıkıntının çözümü için destek isteyerek konuşmasını sona erdirdi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber