Gazetemize İkinci Mühür!

Gazetemize İkinci Mühür!
10 yıldır Çarşamba İlçesi’nde faaliyet gösterdiğimiz Haber Expres Gazetesi ve Şeker Ofset Matbaacılık’a ikinci bir şok daha yine Çarşamba Belediyesi’nden yaşatıldı. Gazetemiz 10 Ocak akşamı gazetemiz 2. Kez mühürlendi

Çarşamba’da İlkeli, Tarafsız, Güvenilir ve Objektif habercilik anlayışıyla çıktığımız yolda son günlerde yaşanılan gelişmeler tüm kamuoyunun gündemine oturdu. Gazetemiz 09 Ocak tarihinde Çarşamba Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlenmişti. Mührün vurulmasının ardından olayın doğru olmadığını, yapılan işlemin yanlış olduğunu ifade eden Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, gazetemizin kapısına vurulan mührü kırdı. Başkan Temiz kurum önünde yaptığı açıklamada, “Yaşanılan bu gelişmenin aynısı Yargıtay’a taşınmış. Yargıtay’da çıkan karara göre; Gazete ve matbaa hizmeti sunan kurumların mühürlenemeyeceğini, basının engellenemeyeceğinin kararı kesin olarak verilmiştir. Aynı olayda vurulan mühür kırılmış ve olay beraat ile sonuçlanmıştır” ifadelerini kullanmıştı. Açıklamanın ardından gerekçeli kararı Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker’e teslim eden Başkan Temiz, mührü kırarak matbaanın çalışabileceğini ve baskısına artık kendi matbaasında devam edebileceğini  ifade etti.

Bu gelişmeler üzerine gazete çalışanları ve Samsun Basınında ki dostlarından’ Hayırlı olsun’ dilekleri alan Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker’i akşam saatlerinde İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden mührün kırılması suçlamasıyla Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ifadeye çağırıldı. Şeker, Emniyet Müdürlüğü’ne gittiğinde, “Çarşamba Belediyesi Zabıta Ekipleri, akşam saatlerinde mührün kırıldığını tespit ettiklerini ve şikayetçi olduklarını bu nedenle ifadesinin gerektiği belirtilerek önce Çarşamba Devlet Hastanesi’nden sağlık raporu alındıktan sonra mührün kırılma olayı ifadesini Emniyet ekiplerine beyan etti.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine Erol Şeker’in ifadesi sonrasında ve Çarşamba Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Çarşamba Zabıta Müdürlüğü ekipleri gazetemize gelerek tekrar mühürleme işlemini gerçekleştirdi. İkinci kez mühürlenen gazetemizin mühürleme işlemi sonrasında  Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başklanı İsmail Temiz ve yönetimince 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeni ile Serra Otelde verilen yemeğe katıldı. Yemekte  Samsun  Valisi İbrahim Şahin’ e Belediyenin ikinci kez matbaanın mühürlendiğini bildirerek yardım ve çözüm isteğini yeniledi. Bu arada Gazeteciler Cemiyet Başkanı Temiz’ e de mühür fekki nedeni ile  ifadeye çağırılacağı bildirildi.

Konu ile ilgili olarak Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker, “Bu ikinci mühürün vurulması ile işin rengi, perde arkası kesin olarak ortaya çıkmıştır. Bir belediye başkanı halka hizmetin hakk'a hizmet olduğunu unuttuğunu gelişen olayların ruhsat, belge eksikliği ile ilgisi olmadığını görüyoruz. Bu nedenle bu konu artık Gazetenin ve Gazetecilerin susturulması, sindirilmesi olayı şekline bürünmüş kin, nefret ve resmi işleri kişiselleştirme girişimi olduğu net görülmüştür” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber