Samsun gibi bir yerde, "Abdülhamidi" hortlattılar !

Samsun gibi bir yerde, Abdülhamidi hortlattılar !
T. Gazeteciiler Federasyonu Başkanı olarak İGC Başkanı Sertel, gereğini yaptı

milliyet.blog internet medyası yazarı Muzaffer CELLEK 

Atatürk’ün  yurdu kurtarmak için  kollarını sıvayarak çıktığı Samsun’da, sırf, partizanlık olsun diye, Haber Expres Gazetesi, “ruhsatsız diye” mühürlendi. Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanınca kırılan mühür, tam da gazeteciler  gününde, belediyece ikinci kez mühürlendi.

Mühür konusunda, Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz,  mührün  “Yargıtay’ın bu konularda aldığı  emsal kararları baz  alınarak” söküldüğünü ifade etmesine rağmen, polis tarafından gazetenin yazı İşleri Müdürü Erol Şeker cemiyet  başkanı dahil sorgulamaya alındı . Her ikisi de şimdi yürütmenin durdurulması için dava açtılar.

HUKUK KATLEDİLİYOR

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, sıkça karşılaşılan hukuk tanımazlığın ve sansürün acı bir muhalif yayın yapan gazete ve gazetecilerin hukukunun katledilerek susturulmaya çalışıldığını belirten Sertel, şöyle dedi:

“Bir dönem muhalif oldukları gerekçesiyle çok sayıda gazeteci ve aydın katledildi. Hala daha hukuk katlediliyor, adalete olan güveni temelden sarsacak adımlar atılıyor. Abdülhamit dönemini aratmayan uygulamalara tanık oluyoruz. Samsun Çarşamba’da 10 yıldan bu yana faaliyet gösteren ve AKP Belediye Başkanı Avukat Hüseyin Dündar hakkında haberler yaptığı için çok sayıda baskıya maruz kalan Erol Şeker’in gazetesi ve matbaası hukuksuz bir şekilde mühürlenmiştir. Yargıtay’ın Muğla’da yaşanan benzer bir olayda verdiği emsal karar hiçe sayılmış, sökülen mühür Çalışan Gazeteciler Günü’nde tekrar takılmıştır.”

“Yaşanan çarpıklıkları, yolsuzlukları asli görevini yaparak halka aktaran gazetecilere kin ve nefret duygusuyla yaklaşıldı. Yaygınından yereline bütün gazeteler tek ses olsun istendi. İktidarın yanında olanlar ekonomik anlamda palazlanırken, muhalif gazeteler ve gazeteciler maddi ve manevi ağır yaptırımlara maruz bırakıldı.”

“Samsun Çarşamba’da yaşanan mühürleme olayı bu anlayışın somut göstergelerinden biridir. ‘Bu da olmaz dedirten’ mühürleme olayını kınıyor, aynı zamanda Avukat olan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ı hukuk dışı bu karardan vazgeçmeye çağırıyorum.” Dedi.

Haber Expres Gazetesi Yazı İşleri Müdürü  Erol Şeker: “ Zabıta ve emniyeti gelip  matbaamızı ikinci kez mühürlediler.  10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeni ile Serra Otelde verilen yemeğe katıldık. Yemekte  Samsun  Valisi İbrahim Şahin’e Belediyenin ikinci kez matbaanın mühürlendiğini bildirerek yardım ve çözüm isteğimizi tekrarladık. Bu arada Gazeteciler Cemiyet Başkanı Temiz’ e de mühür fekki nedeni ile  ifadeye çağırılacağı ifade edildi” dedi. Ve ekledi:  “ Bu ikinci mührün vurulması ile işin rengi, perde arkası kesin olarak ortaya çıkmıştır. Bir belediye başkanı halka hizmetin hakka hizmet olduğunu unuttuğunu, unutmuştur.  Gelişen olayların ruhsat, belge eksikliği ile ilgisi olmadığını görüyoruz. Bu nedenle bu konu artık Gazetenin ve Gazetecilerin susturulması, sindirilmesi olayı şekline bürünmüş kin, nefret ve resmi işleri kişiselleştirme girişimi olduğu net görülmüştür” şeklinde konuştu.

Bütün bu olup bitenlere, Atatürk’ün yurdu kurtarmak için ayak bastığı Samsunda böyle şeylerin olması, partizanlığı işaret ettiğini ve akıllara “Abdülhamit hortlatılıyor mu” imajının yaratıldığı, ifade edilenler arasında.

Bilindiği gibi  yöneticiler, haksız yere kaçak sarayların müdafii haline gelerek padişah havasını teneffüs etmek için, merdivenlerine Osmanlı  devrinin giysili askerlerini dizdiğini ve aralarından geçtiği bir ortamı  görüyor, yaşıyor ve üzülüyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel