Şehir Tiyatrosu Terme’de Engelliler için sahne aldı

Şehir Tiyatrosu Terme’de Engelliler için sahne aldı
Samsun Seyir Tiyatrosu, Terme Bedensel Engelliler Derneği ve üyeleri yararına ''Kelepir satılık tiyatro” adlı komedi sahnelendi. Gece de Terme’li engellilerin oyuna ilgisi büyük olması dikkatlerden kaçmadı

 

HABER-FOTO: NURHAN GÜZEL- SERKAN KARAHAN

Samsun Seyir Tiyatrosu, Terme İlçe Kültür Merkezi binasında Terme Bedensel Engelliler Derneği yararına sponsorluğunu Kastamonu Entegre Samsun Tesislerinin üstlendiği ''Kelepir Satılık tiyatro” adlı komedi sahnelendi. Terme Kültür Merkezindeki tiyatroyu Terme Kaymakamı Fahri Meral ve eşi Zehra Meral, Belediye Başkanı Ahmet Yirmibeşoğlu ve Eşi Halide Yirmibeşoğlu, Kozluk Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Sevda Yıldız, Kastamonu Entegre Samsun Tesisleri Müdürü Ertekin Dikmen ve Mali İşler Şefi Şenol Köksal’ın yanı sıra çok sayıda engelliler ve vatandaşlar büyük bir ilgi ile izledi.

Güncel olayların hicivli bir şekilde ele alındığı ''Kelepir Satılık Tiyatro'' adlı oyun izleyicilerden tam not aldı. Salonda tiyatro gösterisini büyük bir merak ve heyecanla izleyen engelliler gösteri esnasında yüzlerinde ki gülümseme ve kahkahaları ile ne kadar mutlu olduklarını gösterdiler. İki perdelik tiyatro gösterisinde engelliler kahkaha tufanına tutulurken, tiyatro gösterisi sonrasında tiyatro gösterisi ve tüm çalışmalara sponsor olan Kastamonu Entegre Samsun Tesisleri Müdürü Ertekin Dikmen’ e katkıları nedeni ile Terme Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Sevda Yıldız plaket vererek teşekkür etti. Gecede ayrıca Terme Bedensel Engelliler Derneği üyesi Musa Duran’ a da çalışmaları nedeni ile başkan Yıldız’ dan plaket verildi.

Plaket töreni akabinde konuşan Terme Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Sevda Yıldız, böyle bir gecede katkıları olan herkese teşekkür ederek, bu geceden duyduğu mutluluğu ifade eden Başkan Sevda Yıldız, “Engelli vatandaşların da toplumda var olduğunu bilmek ve biz engellileri bir şekilde topluma anlatmak zorundayız. Bizlerin yaşam içerisindeki zorlukların farkındalığına varmamıza rağmen bu gün sağlıklı olup yarın ne olacağı belli olmayan sağlam insanlarımıza da engellilerin yaşadıklarını tam olarak anlatmak zorundayız. Sağlam engeli olmayanlara tüm zorlukları ve engellilerin sıkıntılarını, sorunlarını yaşama bakışlarını anlatmalıyız. Şunu hiçbir zaman unutmayalım. Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Bunu iyi idrak etmemiz gerekir. Biz de engelli vatandaşlar olarak elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. Duyarlı olan insanlar ise engellilere destek ve katkı bu gün az olsa da veriyor ve engellileri sevindiriyorlar” diyerek şöyle devam etti.

Yıldız, “Bu gecemize sponsor olan sponsor olan Kastamonu Entegre Samsun Tesisleri yetkililerine ilgi ve alakaları ve sıcak yardımları, katkıları ile bir kere daha teşekkür ediyoruz. Ayrıca Belediye Başkanımız ve İlçe Kaymakamımızın verdiği desteklere de ayrıca minnettarız. Ama yeter mi? Asla yeterli değil. Bizlerin istekleri, sıkıntıları yüzde yüz çözüme kavuşturulana kadar olmasa bile yaşam içinde ki hayata karışıp, belli bir oranda yaşamın içine karışana kadar çalışmalarımız ve mücadelemiz sürecektir” dedi. 

sehir-tiyatrosu-terme’de-engelliler-icin-sahne-aldi-(1).jpg

sehir-tiyatrosu-terme’de-engelliler-icin-sahne-aldi-(2).jpg

sehir-tiyatrosu-terme’de-engelliler-icin-sahne-aldi-(8).jpg

sehir-tiyatrosu-terme’de-engelliler-icin-sahne-aldi-(9).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber