Seçim Sonrası Hareketlilik Bekleniyor

Seçim Sonrası Hareketlilik Bekleniyor
Son aylarda artış yaşanan gram altın fiyatlarının, daha fazla artacağına dikkat çeken Çarşamba esnaflarından Kuyumcu Ahmet Can Bekar, Altının gram fiyatının 2 bin lirayı bulabileceğini iddia etti.

“FINDIK PARASI, ALTIN İÇİN İYİ YATIRIM OLUR”
Çarşamba ilçesinde Altın alım satımı ile uğraşan Kuyumcu esnaflarından Ahmet Can Bekar, son aylarda sürekli artışa uğrayan altın fiyatları hakkında yeni bir değerlendirme yaparken fındığını satarak altına yatırım yapacak olan vatandaşlara altının gram fiyatının 2 bin lira ya da 2 bin 500 liraya kadar çıkabilme ihtimali olduğunu belirterek yatırım yapmak isteyen vatandaşları yatırım için çok düşünmemeleri için uyardı.

“GRAM ALTIN RAĞBET GÖRDÜ”
Düğün sezonunda rağbet gören hediye altınlar ile ilgili Kuyumcu esnaflarından Ahmet Can Bekar, “Düğün sezonunda bu sene özellikle gram altın rağbet gördü. İnsanların ekonomik gücü çeyrek altın takmaya yetmediği için gram altın tercih ettiler. Hem de zarar etmiyorlar. Altının gram fiyatının yıl başına kadar sabit kalacağını ve seçimlerden sonra yükseliş yaşayabilecek olma ihtimali çok yüksek görünüyor. Özellikle Yılbaşına kadar altının gram fiyatında ani ve çok büyük bir yükseliş ya da düşüş yaşanmaz diye düşünülüyor. Şuan altının gram fiyatı bin 779 TL. Ancak seçimlerden sonra bu rakamlarda ciddi artış yaşanarak 2 bin lira ya da 2 bin 500 liraya kadara çıkacağını tahmin ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“SAVAŞ NEDENİYLE HAREKETLİLİK YAŞANDI”
Altının gram fiyatının yükselmesinde özellikle dünya ekonomisi ile birlikte İsrail – Filistin savaşının büyük etki uyandırdığını aktaran Bekar, “Dünyada meydana gelen savaştan kaynaklı altın fiyatında da hareketlik yaşandı ama altının ONS kısmında yaşandı. Savaş devam ederse hareketlilik yaşanmaya devam eder ama temennimiz barış olması. Bizim orda çocuklarımız, yavrularımız ölüyor. Allah rahmet eylesin hepsine üzülüyoruz. İçimiz parçalanıyor ama inşallah barış olur da altında biraz sular durulur.” cümlelerini kullandı.

“FINDIK ÜRETİCİLERİNE SESLENDİ”
Fındık hasadı sonrası fındığını şimdiye kadar hala satmayanları yılbaşına kadar satarak altına yatırım yapmaları için çağrıda bulunan Bekar, “Fındık hasadı sonrası Eylül ayında, altında hareketlilik yaşandı. Fındığını satanlar altına yatırım yaptı. Fındığını hala satmayanlar zararda. Üreticilere sesleniyorum. Fındığın kilogram fiyatının yükselmesini beklemesinler”dedi.

secim-sonra-hareketlilik-bekleniyor-2.jpg

untitled-1.jpg

İSMAİL TEMİZ

Kaynak:İsmail Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber