Seçim gününde kar sürprizi seçmenlere zor anlar yaşattı

Seçim gününde kar sürprizi seçmenlere zor anlar yaşattı
Ağrının Doğubayazıt ilçesinde yoğun kar yağışı ve fırtınadan dolayı hayat durma noktasına geldi.

İlçede dünden beri devam eden soğuk hava ve yağmur sabaha karşı kar yağışıve fırtınaya dönüştü. İlçe ve köylerde geceden beri elektrikler olmazken, elektrik kesintisinden dolayı da sular akmıyor. EDAŞ yetkililerinden alınan bilgiye göre, yoğun yağış ve fırtına nedeni ile ilçeye enerji sağlayan ana dağıtım ünitelerindeki arızalardan dolayı bir süre daha elektrik verilemeyeceğini, fırtınadan dolayı kopan elektrik tellerinin onarımının devam ettiğini ifade ettiler.Sabah erken saatlerde oy kullanmak için sandık başına gitmeye çalışan vatandaşlar oy kullanacakları yerlerde ulaşmakta oldukça zorlandı.Öte yandan ilçenin Ağrı, Iğdır ve Van ile olan bağlantısı yoğun kar yağışı nedeni ile ulaşıma kapandı. Kapanan yolları açma çalışmaları devam etmekte.

RİZE’DE YOĞUN KAR YAĞIŞINA RAGMEN SEÇİM

Rize’de itkili olan yoğun kar yağışına rağmen seçmenler oy kullanmak için ilk dakikalardan itibaren sandık başına gittiler.

Rize’de oy verme işlemi saat 07:00’da yoğun kar yağışı altında başladı. Sabah saatlerinde şehir merkezinde etkili olan tipi şeklindeki yağışa rağmen seçmenler ilk dakikalardan itibaren oy kullanmak için sandık başlarına akın etti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü günler öncesinden kar tahmininde bulunduğu için seçmenler yağın karın mevsimsel olarak normal olmasa da kendileri için sürpriz olmadığını belirttiler.

Öte yandan, geceden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeni ile Rize’nin yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu bir çok köy yolunun ise araç ulaşımına kapandığı öğrenildi. Öte yandan, sandık başlarında görevli olan sandık görevlilerinin de yoğun kardan etkilenen köy ve mahallelere ulaşmakta güçlük çektiği bilgisi alındı.

Konuyla ilgili olarak İHA’ya açıklama yapan Rize Valisi Nurullah Çakır, “Geceden bu yana yoğun bir şekilde karla mücadele çalışmalarımız devam ediyor. Sandık görevlilerimizin sandık başlarına ulaştıklarına dair telefon bilgileri alıyoruz. Ancak bu bilgiyi henüz anladıklarımız da var. O arkadaşlarımızdan telefon bekliyoruz. Geceden itibaren 100’e yakın köy yolumuz araç ulaşımına kapanmıştı. Bu sayıyı 20’lere düşürdük. Yol açma çalışmalarımız devam ediyor. Kar yağışını tahmin ediyorduk. Ancak il merkezi ve ilçelerimizde mevsim normallerinin çok üzerinde bir kar yağışı oldu” dedi.

ELAZIĞ'DA OY KULLANMA İŞLEMİ KAR YAĞIŞIYLA BAŞLADI

Türkiye genelinde erken oy kullanan şehirler arasında yer alan Elazığ'da sabah saat: 07.00 itibariyle oy kullanma işlemleri başladı. 390 bin 114 seçmen yer aldığı Elazığ'da sabah saatlerinde kar yağışı da başladı.
Elazığ'da bugün sabah saat. 07.00 itibariyle başlayan oy kullanma işlemi saat: 16.00' a kadar devam edecek. Elazığ merkezde 252 bin 113 seçmen yer alırken, ilçe, belde ve köylerle birlikte seçmen sayısının 390 bin 114 olduğu öğrenildi. Bin 636 sandığın yer aldığı Elazığ'da vatandaşlar sabah erkenden oylarını kullanmaya başladı. Kentte 2 bini polis yaklaşık 5 bin resmi görevli sandık başında yer aldı.

Sabah saatlerinde başlayankar altında Oy kullanmaya gelen vatandaşlar," Oyumuz vatanda millete hayırlı olsun. İnşallah hem ülkemiz hemde şehrimiz için hayırlı bir sonuç çıkar. . Hem Elazığ için hemde ülkemiz için hayırlı bir sonuç çıkar inşallah" dedi.

TRABZON’DA KAR ALTINDA OY KULLANDILAR

Trabzon’da seçmenler saat 07.00 itibariyle oy kullanmaya başladı.

Trabzon’da saat 07.00 itibariyle seçmenler, bağlı oldukları seçim sandıklarında oylarını vermeye başladı.
Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle kırsalda 40 santim kar altında vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde sandık başına gelerek oylarını kullanmaya başladı. Seçmenlerin ortak temennisi, seçimlerin ülkeye için hayırlı olmasıydı.
Trabzon genelinde 2 bin 226 sandıkta, 551 bin 990 seçmen oy kullanacak.

KARS, KARA TESLİM OLDU,BAZI KÖVYLERDE OY VERME İŞLEMİ BAŞLAYAMADI

Kars’ta önceki gün başlayan ve gece sabaha kadar devam eden kar yağışı ve tipi, 60 köy yolunu ulaşıma kapatırken, bazı köylerde ise yolların kapalı olmasından dolayı sandık başkanları yolda kaldı. Yolu kapalı olan, Sarıkamış’a bağlı Eşmeyazı ve Karaköse köylerinde oy kullanma işlemleri başlamadı.
Kars’ta kar ve tipiden dolayı buzlanan yollarda, çok sayıda araç kaydı. Bazı araçlarda vatandaşların yardımıyla hareket ettirildi.

Kars merkez Çakmak köyü yolunda kalan çok sayıda araç, vatandaşların iteklemesiyle yokuş yukarı çıkarıldı. Bazı araçlarda çıkamadıkları yokuştan geri dönerek, kent merkezine gitti. Buzlanan yollarda kalan araçlar ise uzun kuyruklar oluşturdu.Kars’ta, kar ve tipiden dolayı 60 köy yolu ulaşıma kapandı. Ulaşıma kapanan köy yollarının yeniden açılması için, İl Özel İdaresi ve Karayolları Karla Mücadele ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Yol açma çalışmalarına, etkili olan tipi engel oluyor. Kars’ta yolları kapalı bulunan bazı köylerde, sandık başkanları görev yerlerine gidemediği için seçmenler şu ana kadar oy kullanamadı. İl Özel İdaresi ekipleri yolda mahsur kalan ve içerisinde sandık başkanlarının bulunduğu araçları köylere ulaştırmak için yoğun çaba sarf ediyor. Kars’ta, Eşmeyazı ve Karaköse köylerine sandık başkanları gidemediği için, oy kullanım işlemleri başlamadı.
Kars’ta tipi etkili olmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel