SAMSUNSPOR’DA 2. KALPAR DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

SAMSUNSPOR’DA 2. KALPAR DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI
PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor, teknik direktör Hüseyin Kalpar ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Nuri Asan Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar ve yeni Teknik Direktör Hüseyin Kalpar’ın yanı sıra, Futbol Şube Sorumlusu Nihat Soğuk, yönetim kurulu üyeleri ve yardımcı antrenörler katıldı. İmza töreni öncesi konuşan Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar, “2013 - 2014 dönemi için Hüseyin Kalpar hoca ve ekibiyle beraber planladığımız gibi bugün itibariyle yardımcı hocalarımız ile birlikte Samsunspor Kulübü’yle anlaşma sağladık. Hüseyin Kalpar’ı fazla anlatmaya gerek yok. En son 2 sezon önce Samsunspor takımımızı şampiyon yapıp Süper Lig’e çıkartmıştır. Samsun’u ve burayı bilen, seven, buranın havasını daha önce koklamıştır. Hocamız Türkiye’de birçok takımları çalıştırmış ve şampiyonluklar yaşamıştır. Onun için bizde kendisine Samsunspor’u en son şampiyon yapan hoca olarak da teklif ettiğimizde hiç düşünmedi, parasal anlamda ‘bir problem çıkmayacağını’ söyleyerek 1-2 dakikanın içersinde anlaşma sağladık” dedi.
Yarın birkaç oyuncu ile sözleşme imzalayacaklarını belirten Başkan Kar, “İsim söylesek bu sefer birileri giriyor devreye ve o işi bozmaya çalışıyorlar. Bunu bu sene yaşadık. Çok istediğimiz, anlaştığımız ve imza aşamasına getirdiğimiz futbolcuyu ne yazık ki böyle işlerden kaybettik. Onun için birilerini araya sokmamak için imza atana kadar isim açıklamıyoruz. Biz istediğimiz her futbolcu ile anlaşıyoruz. Abdulkadir Özgen için ben Sivasspor Başkanı ile görüştüm. Kendisi bana ‘vermiyorum, kampa götüreceğim’ diyor ve geri alamadık. Biz de onun için bonservisi elinde olan oyunculara yöneldik. Bonservis parası vermemeye dikkat ediyoruz. U-20 maçlarını takip edip, seyrediyoruz. Oralardan da oyuncu beğenmeye çalışıyoruz. Samsunspor’un transfere ayrılmış belli bir bütçesi var. Onu da ancak yüzde 10 aşabiliriz. Onun üzerinde çok aşarsak bu kulübün senelerdir çıkamadığı o borçtan da çıkamayız. Bu takıma biz 8-10 oyuncu alabiliriz. Geçen sene biz ‘12 oyuncu alacağız’ dedik, sezon bitene kadar 24 oyuncu transfer ettik” diye konuştu.

SAMSUNSPOR’A UYGUN OYUNCULAR ALACAĞIZ
Samsunspor’a ikinci kez teknik direktör olarak gelen Hüseyin Kalpar, “Aranızda bulunmaktan mutluyum. Burada çok güzel günlerim geçti. Bu güzel günleri yakalamak için zorluklarda yaşadık. Sıkıntılarımız hep vardı. O sıkıntılarımızı aşmasını bilmiştik. Yine bu sene burada iyi günler yaşamak adına ve ligi de daha iyi bir şekilde bitirmek için Samsun’da bulunuyorum. Burası benim evim. Ben de sizin gibi kendimi bir Samsunlu olarak kabul ediyorum. Dolayısıyla Samsunspor’a hizmet etmek benim için bir onurdur ve gururlanıyorum. Burada başarılı olma adına bana düşen bütün görevleri mümkün olduğu kadar layıkıyla yapmaya çalışacağım. Özellikle de iyi günlerde basının da bize çok büyük destekleri olacak. Ben daha önceki çalıştığım dönemde hiç kimseye kırılmadım. Hiç kimseye bir şey söylemedim. Sadece yazmış olduğunuz şeylerden mümkün olduğu kadar ders çıkartmaya çalıştım. Mümkün olduğum kadar da Samsunspor’a faydalı olmaya çalıştım. İnanıyorum ki ben ve ekibim o dönemde faydalı olduk şimdi ikinci defa bu başarıyı yakalamak bize çok büyük onur ve gurur verir. Dolayısıyla Samsunspor’a iyi şeyler yapabilme adına buradayım. İnşallah hepimizin istediği güzellikleri yaşarız” şeklinde konuştu.
Transfer için Samsunspor’a faydalı olabilecek oyuncuları kazandırmaya çalışacaklarının altını çizen Kalpar, “Şu anda alınmayan bir oyuncunun da ismini vermek doğru değil. Samsunspor Kulübü inanıyorum ki en doğru ve en iyisini çok kısa bir süre içersinde gerçekleştirecektir. Transfer komitesi bunun çalışması içersinde. En kısa zamanda ihtiyacımız olan ve bize de uygun olan oyuncuları tercih edeceğiz. Futbolcular arasında çok büyük fark yok. Çok paralar vererek ve çok iyi isimli yapan oyuncularda alabilirsin ama bunu ekip ruhuna dönüştüremiyorsan, takımdaşlığa sağlayamıyorsan ve takımdaşlığı iyi değilse başarı mümkün olmuyor. Biz şimdi iyi bir ekip ruhunu oluşturacağız. İyi bir takımdaşlığı ortaya çıkartacağız. Sonuç inşallah kendiliğinden gelir. Şablonu önümüze koyup nerelere oyuncu gerekiyorsa buna göre çalışma yapacağız” ifadelerini kullandı. 
Bilgi birikimlerini Hüseyin Kalpar ile birleştirerek Samsunspor’a olumlu yansımasını istediklerini ifade eden Samsunspor Futbol Şube Sorumlusu Nihat Soğuk, “Dolayısıyla daha önceki çalışmış olduğu bir kulüpte görev almış olması Samsun şehri adına olumlu olduğunu düşünüyorum. Samsunspor sadece Samsunumuzda değil, ülkemizde marka futbol takımı olduğunu geçmişte biliyoruz. Bundan sonraki süreçte de bütün enerji ve sinerjimizi bu yönde kullanarak Samsunsporumuzu o özlenen günlere götürmek üzere yola çıktık” açıklamasında bulundu. 
Konuşmaların ardından Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, yardımcılarını basına tanıttı. Ardından Samsunspor ile 2 yıllık kontrat imzaladı.
2011-2012 sezonunda Samsunspor’un Süper Lig’e taşıyan Hüseyin Kalpar’ın ikinci dönemi resmen başladı. 
untitled-2.20130703181529.jpg


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir