Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden Doğalgaz Şirketine Uyarı

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden Doğalgaz Şirketine Uyarı
Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Bafra ilçesinde doğalgaz şirketi tarafından kazılan yollarda inceleme yaparak, vatandaşların yol sorunlarını dinledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Bafra ilçesinde incelemeleri sonrası yaptığı açıklamada, "Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda 10'un üzerinde alt yapı kurumu var. Bunlarla yıllardan beri çalışıyoruz. İçişleri Bakanlığı’nın koordinasyon merkezlerine de uygun olaraktan 2008 yılında AYKOME yönetmenliğini çıkarttık. Bu AYKOME yönetmenliği alt yapı kurumlarının kentlerde, sokaklarda, bulvarlarda, caddelerde yapacağı kazıları düzenliyor. Alt yapı projelerini düzenliyor. Büyükşehir Yasası ile birlikte 4 metropol ilçemizin yanında 13 ilçemiz daha hizmet alanımıza girdi. Hizmet alanları genişleyince diğer ilçelerde de hizmet etmekte olan diğer alt yapı kurumları meydana çıktı. Bunlardan bir tanesi AKMERCAN doğalgaz dağıtım şirketi. AKMERCAN; Bafra, Vezirköprü, Havza ve Ladik ilçelerinde doğalgaz dağıtım işlerini yapıyor. Ne yazık ki bu ilçelerde geçmiş yıllardan bu tarafa yapılan çalışmalarda her tarafı kazmışlar, hallaç pamuğu gibi atmışlar, bir türlü üst yapı tamiratlarını yapmamışlar. Bize diyorlar ki ‘ilçe belediyesi ile protokol yaptık, onlar yapacaklar.’ Vatandaş bunu böyle bilmiyor. İlçe belediyesi ile AKMERCAN doğalgaz dağıtım şirketi arasındaki düzenlenmiş olan protokol fiyatları çok düşük. Yani bir asfaltın metrekaresini 40 liraya mal edip de 10-15 liraya yapma şansınız yok. Bir parkenin metrekaresini 25-30 liraya mal edip de 10-15 liraya yaptırma şansınız yok” dedi.

samsun-buyuksehir-belediyesi’nden-dogalgaz-sirketine-uyari1.jpg

EDPK’YA TEFTİŞ ÇAĞRISI

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’na (EDPK) çağrı yapan Yurt, “EDPK’daki teftiş kurullarına sesleniyorum. Gelsinler buradaki bu durumları tespit etsinler. Büyükşehir Belediyesi mi suçlu, ilçe belediyesi mi suçlu, yoksa gaz dağıtımını yapan AKMERCAN şirketimi suçlu bunu tespit etsinler. Ben burada Büyükşehir Belediyesi’nin veya ilçe belediyelerinin kaynaklarını AKMERCAN’ın kar hanesine yazdıramam. Böyle bir hakkımız yok bizim. Buradan AKMERCAN dağıtım şirketinin yetkililerini sağduyuya davet ediyorum ve biraz sorumluluk almalarını istiyorum. Yani şehre gaz dağıtımı yapacağız diye şehrin altını üstüne getir, ondan sonra da çek git. Üstelik vatandaşları da üstümüze kışkırt. Bu akıl almaz bir şey, bu kabul edilemez bir şey. Ben Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı olaraktan şunu son kez söylemek istiyorum; lütfen Enerji Piyasası Denetleme Kurulu Başkanımız bir teftiş ekibi göndersinler, gelsinler buraların tespitlerini yapsınlar. Bu dağıtım şirketinin ihmallerini görsünler. Biz ilçe belediyesine, Büyükşehir Belediyesi’ne beş kuruş para istemiyoruz. Buradaki kaplamayı usulüne uygun yapsınlar. Büyükşehir Belediyemiz vatandaşlarımızın gaz almasına asla karşı değil ama doğalgaz dağıtım şirketi AKMERCAN neyi bozduysa, asfaltı bozduysa asfaltı, parkeyi bozduysa parkeyi, betonu bozduysa betonu usulüne göre yapacak ve Büyükşehir'e de beş kuruş ödeme yapmayacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz