Samsun’da 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni

Samsun’da 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni
Samsun’da 10 Kasım Atatürk’ün ölümünün 77. yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen programa Samsun Valisi İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, CHP Milletvekili Kemal Zeybek, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, adli ve mülki erkan, parti il başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program ilk olarak Vali İbrahim Şahin, Garnizon Komuta Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eren ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın anıta çelenk sunumu ile başladı.

samsun’da-10-kasim-ataturk’u-anma-toreni1.jpg

SAMSUN’DA HAYAT 1 DAKİKA DURDU

Ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler çaldı ve herkes saygı duruşunda bulundu. Parklarda oturanlar ayağa kalktı, yolda yürüyenler durdu, yoldaki araçlar, kağıt toplayıcıları, karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlar yeşil ışık yanmasına rağmen Atatürk için 1 dakika saygı duruşunda bulundular.

Daha sonra Anıt Şeref Defteri’ni imzalayan Vali Şahin, “İstiklal ve istikbalimizin başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu aziz Atatürk, ebediyete intikalinizin 77. yılında sizi sevgi ve özlemle anmak üzere huzurunuzdayız. Milletimiz bıraktığınız eseri sonsuza kadar yaşatmak ve çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne taşımak konusunda azimle çalışmaktadır. Ulusça birlik ve beraberlik içerisinde aziz hatıranız önünde saygı ile eğiliyor, sizi rahmet, millet ve şükranla anıyoruz. Ruhun şad olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz