Sağlıklı bir kalp için düzenli Check-Up

Sağlıklı bir kalp için düzenli Check-Up
Kardiyoloji Uzmanı Dr. Filiz Karadaş, “Hangi yaşta olursanız olun sağlıklı bir kalp için düzenli olarak check-up yaptırın” uyarısında bulundu

Sağlıklı bir yaşam için öncelikle kalp sağlığına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Filiz Karadaş, "Kalp ve damar hastalıkları tüm dünyada en çok ölümlerin yaşandığı hastalıkların başında yer alıyor. Hipertansiyon yani yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, sigara, stres, şişmanlık ve hareketsiz yaşam tarzı kalp ve damar hastalıkları açısından en önemli risk faktörleridir. Bu hastalıkların önüne geçmenin en etkili yolu bu risk faktörlerinden mümkün olduğunca uzaklaşmanın yanında düzenli olarak check-up yaptırmaktır” dedi.

CERRAHİ MÜDAHALEYE GEREK KALMADAN

Check-upın, sağlıklı bireylerin genel durumlarının değerlendirilmesi ve henüz şikayete yol açmamış olası bir hastalığın, tarama ile erken tanısının konulması olduğunu belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Filiz Karadaş, "Belirli periyotlarda düzenli olarak yaptırılacak check-upla birçok hastalık erken dönemde tespit edilip önlem alınabilir, tedavi masrafları büyük oranlarda azaltılabilir ve makro cerrahi müdahaleye gerek kalmadan, minimum risk ile olası hastalıklar tedavi edilebilir” diye konuştu.

DÜZENLİ KONTROLLERE 20`Lİ YAŞLARDA BAŞLANMALI

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Filiz Karadaş sözlerine şöyle devam etti: “Hiçbir yakınması olmasa bile herkes 20’li yaşlardan itibaren kolesterol, kan şekeri ve kan basıncı değerlerini ölçtürmelidir. Eğer değerler normal çıkarsa kişiler 30 yaşına kadar 5 yılda bir, 30-40 yaş aralığında 3 yılda bir, 40 yaşından sonra ise risk durumuna göre 1-3 yıllık periyotlarla kardiyoloji check-upını yaptırmalıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Sağlık