Pat pat’lar trafikte tehlike saçıyor

Pat pat’lar trafikte tehlike saçıyor
Çarşamba, Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerinde halk arasında “pat pat” diye tabir edilen motorlu çapa makineleri trafikte tehlike oluşturuyor.

 

Ürgüp ve Köylerinde sıkça kullanılan Sadece tarım alanlarında, trafiğe çıkmama şartı ile kullanılmasına izin verilen ’pat pat’ adlı motorlu araçlarla karayollarına çıkılması tehlike saçıyor. Plakası olmayan bu araçlara ceza da verilemiyor.

Trafiğe çıkmaları yasak olan ‘pat pat’ adlı motorlu tarım araçlarının, kurallara aykırı kullanıldığı için trafik kazalarına neden olduğu belirtildi. 

Çarşamba, Salıpazarı ve Ayvacık İlçelerinde yoğun şekilde kullanılan ‘pat patların, kontrollerinde de güçlük çekiliyor. Yetkililerden edinilen bilgiye göre, ‘Pat pat sürücüleri pat pat ile trafiğe çıkmasının yasak olduğu konusunda uyarılıyor, sadece tarımda kullanılması öneriliyor. 2009 sayılı Karayolları ve Trafik Kanunu’nun 18. maddesine göre bu tür araçlar sadece bağda, bahçede ve tarımda kullanılabiliyor. Yollarda ise sadece tarımla ilgili taşıma yapmasına izin verilebiliyor. Yasak olmasına rağmen yolcu taşınmasında kullanılınca da kazalara davetiye çıkarıyor.”

 Herhangi bir kaydı bulunmayan bu araçlara trafik ekipleri, plakası olmadığı için ceza da kesemiyor. Ekipler, ancak ‘pat pat’ları geçici olarak trafikten men edebiliyor. Yetersiz denetim yüzünden karayollarına da sık sık çıkan ‘pat pat’ları, zaman zaman çocukların da kullandığı gözleniyor.

Ölümlü veya yaralamalı kazalar sonrasında ilçeler arası karayollarımızda başka yeni pat pat haberlerini yapmamak ve böyle endişe verici trafik kaza haberlerini yayınlamamak için, yetkililerce acil önlemler alınması adına konu hakkında yasal uygulamanın yapılmasının yanı sıra çalışmaların başlatılması adına bu haberi yapmak ve hatırlatmak istedik.

 HABER-FOTO: Kenan GÜN- Ayhan GONCA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel