ONLAR HER GÜN ÇALIŞMAK İSTİYOR

ONLAR HER GÜN ÇALIŞMAK İSTİYOR
İlkadım İlçesi Irmak Caddesi üzerinde ikinci el hurda eşya satıcısı esnaflar, hem hafta sonunda çalışmak istiyor, hem de kendilerine daha sağlıklı ve müşterilerin de rahat edip alış veriş yapabilecekleri bir yer gösterilmesini istiyorlar

Samsun’un İlkadım İlçesi Mert ırmağı yanında bulunan Irmak Caddesi üzerinde ikinci el hurda eşya satıcısı esnaflar, hem hafta sonunda çalışmak istiyor, hem de kendilerine daha sağlıklı ve müşterilerin de rahat edip alış veriş yapabilecekleri bir yer gösterilmesini istiyorlar.

HABER-FOTO: Ayhan GONCA- Nurhan GÜZEL
Samsun’da birçok eski ve hurda  eşyaları satan hurdacı esnafları Mert ırmağı yanında Piazza AVM'nin yakında ki Irmak Caddesi üzerinde ilk yıllarda haftanın her günü pazar yerin de tezgahlarını kurarken son zamanlarda belediye ekiplerinin Piazza AVM müşterilerinin mağdur olduklarını belirtmesi üzerine hafta sonları pazar açmalarının yasaklanmasına isyan ediyorlar. Cumartesi ve Pazar günleri de tezgahlarını kurarak alış veriş yapmak istediklerini dile getiren esnaflar Büyükşehir belediye başta olmak üzere ilgili belediyelerden yardım istiyorlar. Belediyenin kendilerine el arabaları ile gidip gelebilecekleri düz ve şehrin içine yakın alandan yer gösterilerek müşterilerin de kolay ulaşabilecekleri bir alanın tahsis edilmesini istediklerini dile getirdiler.

İlkadım Belediyesi sınırları içinde kalan ve Mert ırmağı yanında Piazza AVM'nin yakının da bulunan  Irmak Caddesi üzerinde eski ve hurda eşyalarla kurduğu tezgahta hurda ve tarihi eser sayılabilecek eşya satıcılarından Mahmut Özkan, belediye tarafından trafiği aksattığı gerekçesiyle hafta sonunda satış yapmalarına müsaade edilmediğini ve bu sorunun çözülmesini istediklerini söyledi. 5 yıldır bu işi yaptığını söyleyen Mahmut Özkan, “Biz burada eski malzemeleri satıyoruz. İnsanlara lazım olan malzemeleri veriyoruz. Çokta yoğun bir şekilde talep var. Buraya şehir dışından bile gelenler var. Bize herhangi bir Pazar yeri gösterilmedi. İlkadım Belediyesi bize Reşadiye Mahallesi’ni Pazar yeri olarak gösterdi. Fakat bizler 4 tekerlekli el arabalarıyla Pazar yerine geliyoruz. Gösterilen yere bu el arabalarıyla çıkmamız mümkün değil. Pazar yeri güzel kapalı ama, arabası olan var olmayan var. Onun için zor oluyor. Burası düzayak olduğu için güzel. Bize sahil tarafından da yer verilebilir. Ama bize yarayacak şekilde yer yapılsın. Belediye vereceği yerden yer parasını da alsın bizden. 50 esnaf burada sergi açıyoruz. 5 yıldır bu işi yapıyorum. Biz ilgili Başkanlarımızdan rica ediyoruz. Bizlere yer göstersin. Hem işimizi yaparız, hem de ekmeğimizi kazanırız. Buradan 50 kişi ekmek yiyor.” dedi

Antika eşyalar sattığını söyleyen  Özcan Çalışkan “Burada ilgi duyduğum birçok antika eşya satıyorum. Saat telefon, tesbih gibi birçok aksesuar eşyayı vatandaşlarımız bura bulabiliyor. İşimi dört dörtlük yapmaya çalışıyorum. Sattığım malzemelerin sağlam olmasına da dikkat ediyorum.Daha düzgün bir yerde satış yapmak isterdim.” şeklinde  konuştu.

15 yıldır hurda malzeme sattığını söyleyen Adil Ar, “3-5 senedir de burada malzeme satıyorum. Birçok yerde satmak istedik ama yerimizi sürekli değiştirdiler. Bizim işimiz hafta sonu daha fazla oluyor. Ama belediye cumartesi-Pazar günlerini iptal etti. İstediğimiz bize iyi bir yer verilmesi. Bize dağ başından yer verileceğine düz bir yerde yer verilsin. Yürüyemiyoruz. Ayakta duramıyoruz. Arabası olan gider oralara ama biz gidemiyoruz.” dedi.

Yine esnaflardan Bekir Aydın’da, “Buraya zengini de geliyor fakiri de geliyor. Bizim isteğimiz bize yer gösterilsin. Haftanın her günü biz sergilerimizi açabilelim. Belediyeden bunu istiyoruz. Bize bir çözüm yolu bulsunlar.” diyerek belediye yetkililerinin konuyla ilgilenmesini istedi.

Tekerlekli el arabasına koyduğu kıyafetleri satarak geçimini sağlamaya çalıştığını belirten ve başkan herhangi bir gelirinin olmadığını söyleyen Hasan Gündüz, “Biz bu işten Cumartesi-Pazar günleri ekmek yiyorduk.İnsanlar tatil günleri olduğu için geliyordu. Cumartesi-Pazar günleri burası için bize izin vermediler biz burada aç kaldık. Belediye burada hafta sonlarına müsaade etmiyor. Diğer günlerde de iş olmuyor. Burada ekmek yediğimiz bir tek hafta sonu vardı. İnanın eve ekmek parası götüremiyoruz. Başka hiçbir gelirim yok. Önceden kalabalık oluyordu. Ama şimdi hafta içinde kimse uğramıyor.” diyerek yardım istedi.

hafta-sonunda-calismak-istiyorlar-8.jpg
hafta-sonunda-calismak-istiyorlar-2.jpg
hafta-sonunda-calismak-istiyorlar-3.jpg
hafta-sonunda-calismak-istiyorlar-7.jpg
hafta-sonunda-calismak-istiyorlar-4.jpghafta-sonunda-calismak-istiyorlar-5.jpghafta-sonunda-calismak-istiyorlar-6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel