Omü’de Uluslararası Kongre

Omü’de Uluslararası Kongre
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi’nde, Türkiye başta olmak üzere 8 farklı ülkeden 14 konuşmacının yer alacağı “Uluslararası 3. Bilimsel Makale Yazımı ve Stereoloji Çalıştayı” yarın başlıyor.

Türk Stereoloji Derneği’nin organizasyonunu üstlendiği çalıştaya OMÜ ev sahipliği yapacak. Türkiye başta olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri, Hollanda, Birleşik Arap Emirlikleri, İtalya, Suudi Arabistan Krallığı, Danimarka ve Tanzanya gibi farklı ülkelerden alanında uzman 14 akademisyen etkinlik için Samsun'a geldi. OMÜ Konukevi’nde konaklayan akademisyenler çalıştay öncesi OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof Dr Ali Haydar Şahinoğlu ile görüştü. Bilimsel makale yazımı ve stereoloji bilim dalı ile ilgilenen ve farklı ülkelerden gelen yerli ve yabancı 80’i aşkın araştırmacılar ile bu çalıştayda buluşacak olan bilim insanları, bilimsel verilerin büyük bir kitleye duyurulmasında son derece önemli bir yeri olan makale yazımı ve stereoloji yöntem bilimi hakkında çalıştay boyunca bilgi alışverişinde bulunacaklar.

Etkinlik hakkında bilgi veren Çalıştay Başkanı, OMÜ Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaplan, “Türk Stereoloji Derneği olarak stereoloji yöntem biliminin Türk bilim adamları tarafından tanınarak kullanılmasını ve bu konudaki bilimsel birikimlerin karşılıklı olarak paylaşılmasını amaçlıyoruz. Bilimsel araştırmalarda stereoloji yöntemi kullanıldığında tarafsız ve güvenilir sonuçlara ulaşılıyor. Bu tür bilimsel etkinlikleri 1997 yılından bu yana düzenliyoruz. Benzer bilimsel etkinliklerin çeşitli işbirlikleri ile uluslararası statü kazanmasının ve içerik bakımından daha da zenginleşerek tekrarlanmasının hem üniversitemiz hem de ülkemiz adına gurur verici olduğunu söylemek istiyorum” dedi.

Teorik bilgilerin yanı sıra pratik uygulamaların da yapılacağı çalıştay 09-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel