OMÜ 40. YAŞINI KUTLUYOR

OMÜ 40. YAŞINI KUTLUYOR
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) kuruluşunun 40. yılını çeşitli bilimsel toplantılar, yayınlar, kültürel ve sanatsal etkinliklerle dolu dolu kutluyor

1 Nisan 1975 yılında resmen kurulan ve 40. yılını tamamlayacak OMÜ’nün etkinliklerinin zirve noktası ise 30 Mart-3 Nisan 2015 haftası olacak. 40. yıl etkinlikleri tam bir bahar şenliği havasında geçecek olup hafta boyunca, akademik ve bilimsel, sanatsal, kültürel ve sportif alanda başarı gösteren OMÜ personelinin ödüllendirilmesi, kampüs ve kütüphane açılış törenleri, öğrenci topluluklarının gösterileri, mezunlar ile öğrencilerin buluşması, engellilerin etkinlikleri, ünlülerden kariyer tavsiyeleri, kampüsleri yeşillendirme çalışmaları, tiyatro gösterileri, ünlü sanatçılardan gençleri coşturacak konserler ve söyleşiler yer alacak.

ÜNLÜ İSİMLERDEN BÜYÜK DESTEK

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin 40. Yıl şenliklerine birçok ünlü isim ve sanatçı da destek verecek. Ünlü sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu Erkan Petekkaya, pop müziğin zirvedeki ismi Mustafa Ceceli, ünlü haberci, belgeselci, sunucu, programcı Ahmet Yeşlitepe, sevilen dizi ve televizyonların başarılı ve güzel yüzü Melike Emiroğlu, gençlerin ismini duyduğunda büyük heyecan duyduğu rock grubu Kolpa, Karadeniz müziğinin sevilen grubu Patika, Türk halk müziğinin tanınmış ismi, OMÜ mezunu Nahide Saygün Akkal, oyuncu ve sunucu Vatan Şaşmaz, DYG Spor Grup Başkanı ve yorumcu Fuat Akdağ, spor yorumcusu Mehmet Demirkol, milli tenisçi İpek Şenoğlu, reklamcı, gazeteci Fatoş Karahasan, Aret Vartanyan, National Geographic fotoğrafçısı Kevin McLean, üst düzey yönetici Ali Bilaloğlu, etkinlik haftasında OMÜ’lülerle buluşacaktır. Yine OMÜ’nün tanınmış mezunları da kutlamalarda yerini alacak.

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 40 YAŞINDA

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), 1 Nisan 1975 tarihinde 1873 sayılı kanunla kurulmuştur. 1973 yılında Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan Samsun Tıp Fakültesi, OMÜ'ye bağlanarak üniversitenin temelleri atıldı. Kurulduğu 1975 yılında 50 öğrenci ile eğitime başlayan üniversite, kuruluşunun 40. yılında 52 bin 300 mevcut öğrenci, 117 bin 760 mezunu ve 2 bin 295 öğretim elemanı ile Karadeniz Bölgesi'nin en büyük, Türkiye'nin de en önemli devlet üniversiteleri arasında yer almakta. 86 ülkeden gelen yaklaşık 1800 öğrencisi ile uluslararası üniversite olma yolunda çok önemli yol aldı.

“Özenilen Üniversite” sloganıyla yoluna devam eden Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde, 17 fakülte, 3 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 5 enstitü, 1 konservatuar ve 21 uygulama araştırma merkezi bulunuyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 40 yıllık tarihinde bünyesinden üç de üniversite çıkardı. Sinop Üniversitesi, Amasya Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi, OMÜ’nün temelleri üzerine kuruldu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi araştıran, öğrenen, çözümleyen, öncü, girişimci ve değerlere bağlı bireyler yetiştirmek misyonuyla, bilim ve teknolojide yeniliğin, eğitim ve öğretimde niteliğin, hizmette paydaş memnuniyetinin üst düzeyde olduğu, özenilen bir üniversite vizyonuyla yoluna devam ediyor.

Hızla küreselleşen dünyada gelişmek ve uluslararası platformlarda söz sahibi olmak için eğitimde küresel rekabete uygun bilgi, iletişim teknolojisi ve insan gücü sağlayabilmenin öneminin farkında olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi, uluslararasılaşmayı temel hedeflerinden biri olarak benimsedi. Bu doğrultuda öğrencilerine uluslararası bir kariyer kazandırmak amacıyla eğitim ve araştırma kalitesini geliştirmeye büyük önem veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel