Olta fiyatlarına %150 zam

Olta fiyatlarına %150 zam
Denizlerde av yasağının kalkmasıyla birlikte, amatör balıkçıların tercihi olan olta fiyatları, yüzde yüzün üzerinde fiyat artışı yaşadı. %150’nin üzerinde yaşanan fiyat artışına rağmen av ürünleri satıcıları, oltaya olan rağbetin devam ettiğini ifade etti

Denizlerde av yasağının kalkmasıyla birlikte balıklar her ne kadar tezgahları süslese de, amatör balıkçılarda aldıkları oltayla, deniz kenarında hem keyifli vakit geçirmek hemde av sürecinde balık avlamak istiyor. Amatör Balıkçıların olmazsa olmazı oltalar ise yeni sezonda fiyatını 2’ye katladı. Yüzde 150’nin üzerinde bir fiyat artışı ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Çarşamba Avcılar Kulüp Başkanı Murat Salın, fiyatlara rağmen vatandaşların en kaliteli ürünleri tercih ettiklerini ifade ettiler.

“Fiyatlar yüzde 150 arttı”

Avcılar Kulüp Başkanı Murat Salın, “Şuanda olta fiyatları kamışsız olaraktan 500 TL’den başlayarak 3 bin 500, 4 bin TL’ye kadar gidiyor. Geçen seneye göre bu sene fiyatlar yüzde 150 civarında artış var ve halen daha da artmaya devam ediyor. Baktığımız zaman olta fiyatlarının artmasına rağmen oltalar hala vatandaşlar tarafından rağbet görüyor. Ama asıl ilginç tarafı şu. Fiyatlar çok arttı diyoruz ama vatandaşlar kaliteli ürünleri daha çok tercih ediyorlar. Yani 1 sefer alalım tam alalım kafasındalar. Tabi ki şimdi balık işi eğlence, zevk meselesi kafa dağıtma işi. Yani vakit geçirme işi. Bu nedenle vatandaşımızda kaçmıyor. Fiyatlar ne kadar yüksek olursa olsun insanlar alıyor. Her geçen gün fiyatlar artmaya başladı. Ben eskiden yılın ilk başlarında etiketi değiştirirdim. Daha da hiç dokunmazdım. Ama şimdi öyle değil. Neredeyse her hafta etiket değiştiriyorum.” şeklinde konuştu.

“Sattığımız ürünü aynı fiyata alamıyoruz”

Satılan ürüne zam geldiğini ve aynı fiyata alamadıklarını vurgulayan Başkan Murat Salın, “Şuanda biz sattığımız malı yerine koyamıyoruz. İnanılmaz derece de fiyat artışları var. Akşam bir bakıyorsunuz sattığın ürün sabah kalkıyorsun zamlanmış sattığın fiyattan alamaz oldun bu da bizi tabi ki çok zor duruma sokuyor ne yazık ki. Biz sattığımız ürünü aynı fiyata alamayınca büyük zarar girmiş oluyoruz. Yani bakıyoruz şimdi döviz kuru diyorlar döviz kuru şuanda sabit gidiyor ama sabit olmasında rağmen hala fiyat artışları devam ettiğini de görüyoruz diyebilirim.” diye ifade etti.

img-3751.jpg

img-3747.jpg

HABER:İsmail TEMİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber