Soba fiyatları cepleri yakacak

Soba fiyatları cepleri yakacak
Çarşamba ilçesinde doğalgazın bulunmadığı konumlarda başlıca ısınma tercihi olan sobalarda fiyatların ikiye katlanması, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Yaklaşan kış ayları öncesi ısınma sorununu çözmek isteyen ve sobasını yenilemek isteyen vatandaşlar, soba satışı yapan hırdavatçıların yolunu tuttu. Geçtiğimiz yıla göre ikiye katlanan soba fiyatları karşısında çaresiz kalan vatandaşlar, artan fiyatlara tepki göstererek kışın ısınma sorununu nasıl çözeceklerini kara kara düşünmeye başladılar.

Kış sezonu öncesi, çok sayıda vatandaşın işletmelerine gelerek soba fiyatlarını öğrendiklerini ifade eden hırdavat ürünleri satışı yapan Zekai Adem Sapancı, geçen yıla göre 2 katı artan fiyatları gören çoğu müşterinin soba almaktan vazgeçtiğini ve vatandaşların soba alışverişinde taksitle ödeme imkanı aradıklarını belirtti.

“Vatandaş taksitle alıyor”

Sobaları vatandaşların taksitle aldığının altını çizen Esnaf Zekai Adem Sapancı, “Şuanda soba fiyatları 5 bin TL ve 8 bin TL arası değişiyor. Geçen yıla nazaran ise ürünler yüzde 100 zamlandı. Yani geçen yıl bu sobanın fiyatı 2 bin 200 TL’ydi şimdi ise 5 bin TL. O kadarlık bir fiyat artışı oldu. Tabi bizim de şuanda doğal gaz nedeni ile satışlarımız da düşüş var. İnsanlar artık soba bile alamıyor. Çünkü bu ekonomik krizde maalesef insanlar gıdaya daha fazla önem verdi. Vatandaş şuanda soba almakta zorlanıyor.Sadece soba da değil temel gıda bile almakta zorlanan vatandaşlarımız var. Kış geliyor soğuklar başlayacak. Ne kadar zamlanırsa zamlansın alacaklar. Şuanda bir soba almak için taksit imkanı arayan vatandaşlarımız var. Alabilmek için büyük mücadeleler veriyorlar. Geçen yıl satışlarımız daha iyiydi. Bu yıl tabi ki doğal olarak düşüşlerimiz var.” diye ifade etti.

img-3761.jpg
HABER:Emine Temiz YILMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber