Oktay Vural gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Oktay Vural gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Dün Akiller tiyatrosu galasını yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı akiller tiyatrosu vizyona girdi. Vizyondaki tiyatro medyanın bütün kanallarını işgal etmeye başlamıştır. Akil adamlar tiyatrosunda pozisyonl

 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Vural, “Dün Akiller tiyatrosu galasını yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı akiller tiyatrosu vizyona girdi. Bu vizyondaki tiyatro medyanın bütün kanallarını işgal etmeye başlamıştır. Akil adımlar tiyatrosunda pozisyonlar alındı. Bilemiyorum oturma düzeni nasıldı? Ünlüler mi gönüllüler diye mi ayrıldı” dedi. Başbakan Erdoğan’ın daha önce de sanatçılarla, STK’larla, akademisyenlerle, kadınlarla aynı görüşmeyi yaptığını belirten Vural, bu görüşmeden AK Parti’ye hizmet etmenin ve AK Parti siyaseti için kullanılıp atılması dışında bir sonuç alınmadığını ifade etti.

Yapılan anketlerin Başbakan Erdoğan’ı telaşlandırdığını belirten Vural, “Başbakanı anket telaşı sardı, anket telaşı ve üstüne Bursa’da MHP’ye güç veren bu gidişata itirazı olanların orada haykırması ve duruşu Başbakanı telaşlandırdı. Her iki AKP’den biri PKK ile yapılan müzakereye ‘hayır’ diyor. Toplumun yüzde 78’i bu müzakerenin karşısında. AKP bunu gördüğü için bu süreci hazmettirme parçası hak verenler Başbakanı telaşlandı. Toplumun yüzde 78’i bu müzakerenin karşısında AKP bunu gördüğü için operasyonun bir parçası olarak Akgilleri kullanmak istiyor. Amaç, tamamıyla budur” diye konuştu.

“AKGİLLER, AKP İLE PKK MUTABAKATINI HALKA HAZMETTİRMEK GÖREVİYLE GÖREVLENDİRİLMİŞTİR”

“Akgiller, AKP ile PKK mutabakatını halka hazmettirmek göreviyle görevlendirilmiştir” diyen Vural, konuşmasında şunları kaydetti: “Bu insanların hepsi AKP’nin istismar ettiği kişiler konumuna düşürülmüştür. Bugün bu davete hayır diyemeyenlerin arkasındaki tek şey hükümetin baskısı, şantajı ve tehdididir. Akil adamlar kimliklerini cübbelerini ve kimliklerini çıkartmalı, AKP’ye üye olmalılar. Kimseyi kandırmayın, bu işi yapacaksak mertçe yapalım. Adam gibi adınızı koyunuz. Bu milletin bayrağına Türk bayrağı denilmesini hazmedemeyenlerle ortak bir payda oluşturulamaz. Terörün istek ve taleplerini meşrulaştırmak isteyenlerle ortak bir payda oluşturulamaz. Bugün Öcalan, ‘tak’ istiyor Erdoğan ‘şak’ yapıyor. Hükümetin icraatlarının omurgası Öcalan’ın keyfini sağlamak.“

Ziraat Bankası’ndan ve Sağlık Bakanlığı’ndan Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin çıkartıldığını hatırlatan Vural, “Maalesef, Doğu ve Güneydoğu’dan PKK’ya karşı duran Kürt kökenli insanlar arıyor. ‘Bu devlet ne yaptı, buraları PKK’ya teslim etti’ diye. Bu memleketin ne hale dönüştürüldüğünün farkında mısınız” şeklinde konuştu.

Hayvan ve hayvancıların perişan bir halde olduğunu söyleyen Vural, elindeki bir hayvan fotoğrafını göstererek ve kendisine gönderilen bir mektubu okuyarak üreticinin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.

Tablet bilgisayarından bir videoyu açan ve üreticilerin yaşadığı sıkıntılara değinen Vural, “Jandarma camiye girenleri tek tek avlıyor. Bu ülkede kaçakçı olmak serbest ama patates üreticisi olmak yasak” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’nin 2012 milli gelir artışını övünerek anlattığını iddia eden Vural, kişi başına düşen milli gelirin hesaplamasını yaparak gazetecilere milli gelirden düşen paylarını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir