Odun değil Cep yanıyor

Odun değil Cep yanıyor
Kış aylarının yaklaşması ile birlikte vatandaşlar tarafından elektrikli soba fiyatları merak konusu oldu. Çarşamba ilçesinde elektrikli soba satışı yapan Haluk Özçevik, fiyatların %100 artmasından dolayı alım gücü düştüğünü söyledi.

Çarşamba İlçesinde kış aylarının yaklaşması ile birlikte vatandaşlar tarafından elektrikli soba fiyatları günden güne merak konusu oluyor. Çarşamba ilçesinde elektrikli soba satışı yapan esnaf Haluk Özçevik, elektrik faturalarının artması ve fiyatların %100 zamlanmasından dolayı satışların düştüğünü ve artık insanların gıdadan başka bir şey almaya ekonomik güçlerinin yetmediğini belirtti.

“İnsanlar gıda alışverişi yapıyor”
Ekonomik krizden dolayı insanların gıda alışverişi daha çok yaptıklarının altını çizen Çarşamba ilçesinde elektrikli soba satışı yapan esnaf Özçevik, “Elektrikli sobaların fiyatı boyutuna göre, özelliğine göre ve markasına göre değişiyor. Şuanda elektrikli sobalarda %100’e yakın artış oldu. Şuanda aşırı derecede alım gücü düştüğü için tabi ki elektrikli sobalara rağbet azaldı. Çünkü insanlar artık gıda alışverişine önem veriyor. Bunun nedeni ise ülkemizdeki ekonomik krizden kaynaklanıyor. Her şeyin fiyatı artınca insanlar gıdaya daha çok yöneliyor. Soba olmasa olur ama gıda temel ihtiyaç.Bu yüzden soba satışlarımız ne yazık ki düşmüştü. Tabi bir de elektrik faturalarının kabarık gelmesi ile birlikte elektrikli sobaları da etkilemiştir.” Şeklinde konuştu.

“Elektrikli sobalar daha çok ofis için kullanılır”
Odun ve elektrikli sobaları kıyaslayan esnaf Özçevik, “Sobaların kullanış ortamlarına göre değişiyor. Yani elektrikli sobaların kullanış amacı farklı. Odun sobalarının kullanış amacı farklı. Elektrikli sobalar daha çok ofis ve iş yerlerinde kullanılırken, odun sobaları evlerde kullanılır. Birisi vaziyeti idare etmek için yani misafir geldiğinde veya çocuk varsa üşümesin diye kullanılır.” diye ifade etti.

img-5459.jpg

img-5456.jpg

img-5455.jpg

İSMAİL TEMİZ

Kaynak:İsmail Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber