Model fabrika tanıtımı yapıldı

Model fabrika tanıtımı yapıldı
Samsun'un Canik ilçesinde Samsun Model Fabrika tanıtımı ve bilgilendirmesi yapıldı.

Samsun'un Canik İlçesinde Samsun Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonun da Samsun Model Fabrika Tanıtımı ve bilgilendirmesi yapıldı.

"Rehber olmayı hedefliyoruz"

Tanıtımda açılış konuşmasını yapan Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığında Startejik araştırma ve verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar "Cumhurbaşkanımızın çizdiği yol ile birlikte pek çok konu da çalışmalar yürütmekteyiz. Bunların yanı sıra doğrudan sanayi işletmelerimize yönelik olarak verimlilik ve dijital dönüşüm alanlarında da destekleyici faaliyetler gercekleştirmekteyiz. Bunlardan biri de bugün burada bir araya gelmemize vesile olan yetkinlik ve dijital dönüşüm merkezlerimiz ve modern fabrikalarımız diyebilirim.Modern fabrikalarımız ile işletmelerimiz yalın ve dijital dönüşüm yolculuklarına rehber olmayı hedefliyoruz. 2018 yılında kurulumuna başladığımız modern fabrikalarımız Ankara, Bursa, Konya ve İzmir olmak üzere faaliyet göstermektedir.Tabi ki yeni kurulacak modern fabrikalar konusunda da bir çalışma yapıldı diyebilirim. Bu çalışma sonun da Samsun ilimiz de modern fabrika kurulması amaçlanıyor." şeklinde konuştu.

"İnsanlık için önemli imkanlar sunuyor"

Tanıtım da konuşma yapan Samsun merkez organize sanayi bölgesi yönetim kurulu başkan vekili Fahri Erdemir "Teknolojik ilerleme ve dijital dünya dönüşümü tüm dünya için yeni bir çağın kapılarını aralamış durumdadır. 4. dünya sanayi devrimi şeklinde adlandırılan bu girişim süreci yalın üretimle beraber insanlık için önemli imkanlar sunarken ülkemiz düzleminde ise tüm dengeleri değişmesine ve rekabet koşullarının yeniden şekillenmesine neden olmaktadır. Son yıllarda sergilenen başarılı büyümeyi ivmelemek Sanayi ve teknoloji devriminin öncü ülkeleri arasında yer almak için üstün ve özgün bir atılımın gerçekleşmesi gerekmektedir." diye ifade etti.

"Samsun Bölgenin Sanayi kenti"

Etkinlikte konuşma yapan Samsun Vali Yardımcısı Şevket Çimbir "Samsun'un sahip olduğu imkanlar ile bölgenin sanayi ve tarım , ticaret ve üretim konusunda cazibe bir yerdir. Organize Sanayi Bölgeleri sanayi siteleri serbest bölgesi, lojistlik merkezi, Tekno park ve Arge merkezi büyük yatırımcıları ve limanları ile bölgenin sanayi başkentidir. Büyüyen ekonomisi genç ve yetenekli iş gücü ve sahip olduğu OSB'ler ile samsun bölge ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamıştır. OSB'lerimiz de yerli ve milli üretim durmaksızın devam ediyor. Mevcut OSB'lerimizin bir kısmı tamamen dolu bir kısmında ki doluluk oranı ise yüz de 90'lar civarında dır. Samsun dijital dönüşümü yakalamıştır diyebilirim." dedi.

2d4d4e63-dea1-4ff0-92d2-90d947bd9575.jpg

a24dfdbc-e445-494b-89a6-dddff19bedfe.jpg

bfa40b98-19f7-4e29-9700-0c32db991cfc.jpg

d5e381bb-3472-4b25-b83e-b50e0dbe8728.jpg

f48fe6cd-a99b-4603-9ce4-7150402d29e0.jpg

HABER: İsmail Temiz- Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Yerel Haber