Milletvekili Zeybek’ten 10 Kasım Mesajı!

Milletvekili Zeybek’ten 10 Kasım Mesajı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 10 Kasım Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, yayımladığı mesajında, “1881 Yılında Selanik’te doğan Mustafa Kemal Atatürk; Osmanlı İmparatorluğu Ordusunda subay olduktan sonra, İmparatorluğun çeşitli cephelerdeki savaşlarda başarılar elde etmiştir. Birinci Dünya savaşına katılan Osmanlı İmparatorluğu, müttefiklere karşı savaşı kaybettiği için, Osmanlı toprakları itilaf Devletleri tarafından işgal edilip, paylaşılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk İtilaf Devletlerinin işgali altında olan, İstanbul’da kalmayı uygun görmez, Anadolu’ya çıkış yolları arayışına girer. Samsun civarında yaşanan kargaşalık ve iç huzursuzlukları kontrol altına almak için; Silah arkadaşlarıyla birlikte,  Bandırma vapuru ile 19 –Mayıs -1919 ‘da Samsun’a çıkar. Atatürk; İstanbul hükümetinin emirlerini kabul etmez ve Anadolu’da kurtuluş savaşı meşalesini yakar. Atatürk ve silah arkadaşları, işgal edilen Osmanlı İmparatorluğu topraklarında bulunan işgal kuvvetlerini, bu toraklardan atabilmek için kurtuluş savaşını başlatır. Kurtuluş savaşını başarı ile tamamlayıp, Düşmanı denize dökerek misakı milli sınırlarını çizer. Mustafa Kemal Atatürk; Genç Türkiye Devletini kurar.23-Nisan 1920 Meclis ilk toplantısı ile yeni Devletin müjdesini verir Türkiye devleti resmen kurulur. Mustafa Kemal Atatürk’ün elinde sonsuz yetkilerin olmasına rağmen; Uygar devletlerin yönetim biçimi olan Cumhuriyet yönetimini benimser 29 Ekim 1923 yılında Türkiye büyük millet Meclisinde, Türkiye Cumhuriyeti ilan edilir. Yokluk yılları ve savaşların perişan ettiği topraklarda yaşayan halkımızın yaralarını sarılması, bu topraklar üzerinde yaşan halkın mutluluğu için neler yapılması gerekirse, sıra onları yapmaya geldi. Okuma yazma ve kalkınma seferberliği başlatarak, yenileşme hareketlerine öncülük etti. Mustafa Kemal Atatürk; Esareti kabul etmeyerek Türk Halkının bağımsızlığını ilan eder. Atatürk önderliğinde Türk halkının kazanmış olduğu bağımsızlık zaferi, Bütün Dünyadaki mazlum milletlere örnek olduğundan; Dünyadaki sömürge altındaki bağımsızlık hareketleri hız kazanmıştır.” Dedi.

Atatürk’ü şükran ve minnetle andığını ifade eden Milletvekili Kemal Zeybek, “On dokuzuncu yüzyılın başında bağımsızlığımızın önderi; Büyük önder, Kahraman Asker, Düşünür, Yurtsever, Devrimci insan Mustafa Kemal Atatürk’ü  10 –Kasım -1938 yılında genç yaşında kaybettik. Dünya’da bağımsızlık hareketlerinin önderi, Ülkemizde yeniliklerin rehberi ülkemizin bağımsızlığının lideri; Bu güzel Vatanı bizlere bırakan; Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla anıyorum.” Şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz