Bayırbucak Türkmenlerine giyecek yardımı

Bayırbucak Türkmenlerine giyecek yardımı
Türk-Eğitim-Sen Çarşamba Şube Başkan ve yöneticileri ile Atatürk İlköğretim Okulu sendika temsilcilerinin organizasyonu ile Bayırbucak Türkmenleri için kışlık giyecek yardımı toplanarak gönderiliyor

Türk Eğitim-Sen Çarşamba Şubesi ve Şube temsilcileri ile Attürk İlköğretim Okulu Sendika temsilcileri tarafından Bayırbucak Türkmenleri için giyecek yardımında bulunuyor. Bayır-Bucak Türkmenlerine kışlık giyecek yardımında bulunmak amacıyla kışlık kaban, kazak, içlik, eldiven, şapka ve çorap gibi bir çok ürünü koliler halinde gönderecek.
Yardım organizasyonunda desteği bulunan eski İl Genel Meclis Üyesi ve Atatürk İlkokulu Kantin İşletmecisi Ali Rıza Yazıcı yaptığı açıklamada, “Türkmen dağında bulunan kardeşlerimize yardım amacıyla, sendika başkanımız ve temsilcisi olan öğretmenimizle birlikte bu yardımı organize ettik. Yardım olarak 61 takım kaban, 80 takım içlik, 80 takım yağmurluk, 80 takım kazak, 80 takım eldiven, 80 takım bere, 84 takım çorap ve 26 takım da ekstradan içliği olarak oraya göndermek için hazırladık. Ve  bugün nasip olursa bu yardımlarımızı oraya göndereceğiz. Buradaki giyecekleri Türk Eğitim Sen tarafından organize ederek topladık. Giyecek yardımlarımızın maliyeti 18 bin TL civarında. Yardımlarımızın devamı yılbaşından sonra askeri bot verilmek üzere devam edecek.” dedi.
Yardım kampanyası ile ilgili görüşlerini paylaşan Türk – Eğitim – Sen Çarşamba Şube Başkanı Güngör Bağ, “Daha önceden de Bayırbucak bölgesinde bulunan Türkmenlere yardımda bulunmuştuk. Yine yiyecek ve giyecek ihtiyaçlarını karşılamaları için yardım yapmıştık. Şimdi de esnaflarımızla, öğretmenlerimizle beraber önümüzde ki kış şartlarında giyilmesi için mont, kaban topladık. Bu topladığımız malzemeleri de Bayır Bucak Türkmenlerimize nasipse bugün göndereceğiz” dedi.
Atatürk İlkokulu Müdürü Abdullah Midilli ise, “Bayırbucak Türkmen bölgesinde savaşan mücahit kardeşlerimize Çarşamba’dan yardımda bulunmak istedik. Karınca kararınca oradaki mücahitlere yardımcı olmayı düşündük. Yaklaşık 80 takım kıyafet hazırladık. Bugün inşallah bunları göndereceğiz . Oradaki savaşan mücahitlerimize Allah yardım etsin.” Dedi.
Toplanılan yardımların Bayır- Bucak bölgesindeki Türkmen vatandaşlar adına Hatay'ın Yayladağ ilçesine gönderileceği ve buradan da Kızılay aracılığı ile bölgede bulunan 4. Sultan Han Komutanlığına teslim edilmesinin sağlanacağı belirtildi.
HABER: Ayhan GONCA – Kenan GÜN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber