Mezarlık mı, Mera mı?

Mezarlık mı, Mera mı?
Çarşamba Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda hizmete açılan Ayvacık yolu üzerinde ki Yeni Şehir Mezarlığında gerekli önlemlerin alınmamasından kaynaklı, mezarlar arasında hayvan otlatılmasına vatandaşlar tepki gösteriyor

Çarşamba Belediyesi tarafından 2009 yılı seçim döneminde Yeni Şehir Mezarlığı yapılacağının açıklanması sonrasında yaklaşık 4 yıl sonra hizmete açılan Ayvacık yolu üzerinde ki Yeni Şehir Mezarlığının içler acısı halini gören vatandaşlardan tepkiler artmaya başladı. Çarşamba'nın en büyük mezarlığı olacağı belirtilen ve Ayvacık yolu üzerinde hizmete açılan Yeni Şehir Mezarlığına Ocak ayı için de ilk defin işlemi yapılmış akabinde iki defin daha yapılarak üç mezarla hizmete açılmıştı.

mezarlik1.jpg

İlçede ki eski Göğceli Mezarlığı ve Sarıcalı Mezarlığında yer kalmadığının ve mevcut mezarlıkların yetersiz kaldığı belirtilerek Ayvacık yolu üzerinde Beyyenice ve Sefalı Mahalleleri arasında kalan orman vasfını yitirmiş arazi Çarşamba Belediyesine tahsis edilmişti. Çarşamba Belediyesi tarafından geçen yıl başlatılan temizleme çalışmanın tamamlandığı bölümde, Ocak ayı itibari ile defin işlemleri başlatılmış ve 30 Mart Yerel seçimleri sonrasında mezarlıklar Büyükşehir Belediyesine devredilmişti.

Bu gelişmeler devam ederken yeni açılan mezarlıkta hayvanların otlatıldığını gören vatandaşlar bu duruma tepki göstermeye başladı.  Hemen her gün sabah saatlerinde çok sayıda büyükbaş hayvanlardan oluşan sürünün mezarlıkta otlatılmasına tepki gösteren vatandaşlar, "Burada bu gün belki bir kaç kişinin, yarın daha fazla sayıda vatandaşın anne, baba, akraba ve ailelerinden hayatını kaybedenlerin mezarları olacak. Mezarlığın bu durumuna sessiz kalınması insanlık değil diyerek düşünüyoruz. Bu manzarayı da görünce şok oluyoruz. Hayvanların nasıl olurda mezarlıklara kadar girebiliyor. Burada herhangi bir bekçi yok, hatta mezarlık duvarı bile yok. Neden yetkililer gerekli çalışmaları yapmıyor, önlemleri almıyorlar. Ölen ölülere de saygı kalmadı mı?" şeklinde tepkilerini dile getiriyorlar.

mezarlik2.jpg

Yeni Şehir Mezarlığında, mezarlığı çevreleyen alana duvar yapılmadığı gözler önünde dururken hayvan otlayan çevre sakinlerinden yaşlı bir bayan, "Burada hayvan otlatmamıza Belediye yetkilileri izin verdi. Madem yasak neden mezarlığın duvarlarını yapmadan insan defnettiler, define izin verdiler. Duvar yapılana kadar otlatacağız. Zaten biz mezarların içine hayvanlarımızı sokmamaya çaba gösteriyoruz" diyerek ‘belediye yetkililerinin hayvan otlatılmasına izin verdi’ sözü herkesi şok etmeye yetti. Yetkililerden açıklamalar beklenirken Yeni Şehir Mezarlığı için; mezarlık mı, mera mı? sorusunu da gündeme getirdi.  

HABER-FOTO: Kenan GÜN- Ayhan GONCA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber