Mevsimlik işçilere barınma alanı

Mevsimlik işçilere barınma alanı
Çarşamba ilçesinde önceki gece geç saatlerde başlayan sağanak yağıştan, olumsuz etkilenen 200’ü aşkın mevsimlik tarım işçileri Çarşamba Kapalı Spor Salonu'na barınmaları amacıyla yerleştirildiler.

Çarşamba ilçesinde gecesaatlerinde etkili olan sağanak yağıştan dolayı, Çarşamba ilçesine gelen ve çadırlarda konaklayan mevsimlik tarım işçileri Çarşamba Kaymakamlığı tarafından alınan kararla birlikte Çarşamba Kapalı Spor Salonu’na yerleştirildiler.

Şiddetli fırtına ve yağıştan olumsuz etkilenen mevsimlik tarım işçilerinin çadırlarının kullanılamaz hale gelmesi sonrası harekete geçen Çarşamba Kaymakamlığı, Çarşamba Belediyesi ve Çarşamba Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, 200’ü aşkın mevsimlik tarım işçisinin Çarşamba Kapalı Spor Salonu’nda barınmalarını için gerekli çalışmayı başlattılar.

 

Çarşamba Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından, gece saatlerine gruplar halinde Çarşamba Kapalı Spor Salonu’na getirilen tarım işçilerine maske ve çeşitli hijyenürünlerinin dağıtımı gerçekleştirildi. İşçilere ayrıca Çarşamba Belediyesi tarafından sıcak yemek tedariği de sağlandı.

Sağanak yağış ve kuvvetli fırtınadan dolayı çadırlarında kalamadıklarını ve spor salonunda barınma ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Mevsimlik tarım işçisi Lütfü Sancar, "Buraya Şanlıurfa Viranşehir ilçesinden geliyoruz. Yağmur felaketinden dolayı mağdur kaldık. Çarşamba Kaymakamlığı’na, Çarşamba Belediyesi’ne, Spor İlçe Müdürlüğü’ne ve bize burada gece boyunca yardımda bulunan tüm herkese teşekkür ediyoruz. Devletimizden Allah razı olsun. Bize destek çıktılar. Gece gündü demeden bize yardım ettiler" dedi.

Çocuklara spor etkinlikleri

Spor Salonunda geçici olarak yerleştirilen tarım işçileriyle birlikte yaşı küçük çocuklar ise, spor etkinlikleri ile vakit geçiriyor. Belirli yaş aralığındaki çocuklara spor salonunda çeşitli spor faaliyetleri hizmeti de sunuluyor.

HABER: Büşra KOCATAŞ – Yağmur AYAN

11-031.jpg2-194.jpgoi.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber