Mantar yetiştiriciliğine bayan eli

Mantar yetiştiriciliğine bayan eli
Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman ve Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, Çarşamba Beyyenice Mahallesi’nde bulunan Emine Tuğ ve İsmail Şeker’e ait iki ayrı mantar üretim tesisini ziyaret ettiler

Geçtiğimiz yıl Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün destekleriyle hazırlanan proje kapsamında Genç Çiftçi Hibesinden yararlanan ve kültür mantarı üretimi yapmaya başlayan Emine Tuğ’a ait mantar üretim tesisini ve yine aynı üretim tesisinin yanına kendi imkanlarıyla kültür mantarı üretim tesisi kuran İsmail Şeker’e ait mantar üretim tesisini Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir ile birlikte ziyaret etti.

23561347_558258264518675_643122314512241735_n.jpg

Ziyarette kültür mantarı yetiştiriciliği aşamaları hakkında bir süre bilgi alışverişinde bulunuldu. Ardından iki genç çiftçiyi çalışmaları ve çabalarından dolayı tebrik eden Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, “Girişimci kadın çiftçilerimizin emekleri bir bir şekilleniyor.İlçemiz Beyyenice mahallesinde Emine Tuğ hanım geçen yıl Genç Çiftçi Hibesinden faydalanarak Mantar üretim tesisi kurdu.Kendisini tebrik ediyoruz. Bayanlarımızın da çiftçilik mesleğinde başarılı olabileceklerini kanıtlar nitelikte bir iş yapmaktadır. Kendisine hayırlı ve bol kazançlar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

23472918_558258267852008_3386945931080830750_n.jpg

Yine Beyyenice Mahallesi’nde Emine Tuğ’a ait mantar üretim tesisinin hemen yanına kendi imkanlarıyla bir kültür mantarı üretim tesisi daha kuran İsmail Şeker’e ait tesisi de inceleyen Akman ve Aydemir, iki genç çiftçiyi tekrardan tebrik ettiler.

Ziyaretlerinden dolayı, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman ve Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir’e teşekkürlerini sunan Genç Girişimciler Emine Tuğ ve İsmail Şeker, “Ziyaretlerinizden dolayı çok mutlu olduk. Teşekkür ederiz. Kültür Mantarı yetiştiriciliği zor ama bir o kadar da keyif veren bir uğraş. Mantar çok ilgi isteyen bir ürün. Gece- gündüz kavramı olmadan sürekli olarak bu üretim tesisinde mantarlarımızın başında oluyoruz. Sürekli mantarlarımızın üretimi ile ilgileniyoruz. Ürettiğimiz ürünleri vatandaşlara sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizlere kültür mantar yetiştiriciliği noktasında destek olanlara teşekkür ediyoruz.” Dediler.

Akman ve Aydemir, mantar üretim tesislerini inceledikten sonra ziyaret son buldu.

HABER: Nuri ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber