Kurçaloğlu,"Her gecenin bir sabahı var!”

Kurçaloğlu,Her gecenin bir sabahı var!”
8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeni ile ADD binasında Başkan Saliha Kurçaloğlu basın açıklaması yaptı. Kurçaloğlu, "Bütün şefkatimizle üzerlerine titrediğimiz kızlarımız,gününüz kutlu olsun!" dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Çarşamba Şube Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Kurçaloğlu, dernek binasında yaptığı basın açıklamasında, Tarihin karanlık çağlarından günümüze kadar, üretimin %70’inden çoğunu yaptığımız halde, paylaşımda %10’a layık görüldünüz. Hep geriye itildiniz, hep aşağılandınız. Şiddetin her türlüsüne maruz kaldınız,hatta katledildiniz" ifadeleri ile basın açıklamasına başladı.

Çünkü siz, duyguda, düşüncede, sevgide şefkatte; çalışkanlıkta, üretkenlikte, erkek kısmını kıskandırıyordunuz… Üstelik çok da narindiniz. Fiziksel gücünüz onlara göre yetersizdi ifadelerini kullanan Kurçaloğlu, "Yeni doğan kız çocuklarını kumlara gömüp öldürecek kadar cahil ve gaddar insanlara, kutsal kitapların ancak sonuncusu bir ölçüde engel olabildi. Bir ölçüde; çünkü, hala bu vahşiler,hiçbir ayrım gözetmeden,Dünya Sağlık Örgütü’nün hamile doktorunu bile öldürebiliyorlar.Hele Türkan saylan gibi güneşlere hiç tahammülleri yoktur".

Kurçaloğlu, "Erkeklerle eşit haklara sahip olabilmek için hep mücadele verdik. Amazonların isyanına “Erkeklerin mağduriyet efsanesi” dersek, bugüne anlamını kazandıran 8 Mart 1957 olayı, bütün belgeleriyle ortadadır. O gün New York’ta, 40 bin dokuma işçisi, insanlık dışı çalışma şartlarını ve düşük ücretlerini protesto için greve gitmişti. O gün, polis şiddetiyle fabrikaya tıkılıp yakılan 129 kadın işçi nasıl unutulur?  Unutulmadı… 1910’da Danimarka’da, 1960’ların sonunda Amerika’da, nihayet 1977’de Birleşmiş Milletler’de “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” olarak kabul edildi" dedi.

ADD Yönetim Kurulu Başkanı Kurçaloğlu, "Türkiye’de “8 Mart” ilk kez 1921’de, kurtuluş savaşımız sürerken “Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlandı. Amerika’dan 50 yıl önce, Birleşmiş Milletler’den 66 yıl önce “Kadınlar Günü” kutlayan ülkemizin aydınlarını; ille de Atatürk’ü; Türk kadınına gerçek değerini, her alanla erkeğiyle eşit haklarını, seçme ve seçilme hakkını, en gelişmiş Avrupa ülkelerinde 40 yıl önce yasalaştırıp veren Atatürk’ü Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü şükranla anarak diyorum ki: “Hıyar vaaar!” demenin bile suç sayıldığı güzel ülkemizde her gün ne kadar olumsuz olaylar yaşadığımızı düşünüp karamsarlığa düşeceğimize, Atatürk’ümüzün güzel ve özlü sözlerini, tabii ki büyük Nutuk’un son bölümünü bir kez daha, günümüze göre yorumlayalım: “Her gecenin bir sabahı varr!” diyelim" diyerek basın açıklamasını şu cümlelerle tamamladı.

 O zaman, ufkumuzun aydınlandığı, gecenin bitmeye yüz tuttuğunu göreceğiz. Anacak o zaman göreceğiz, kadın rektörlerimizin, Valilerimizin, Milletvekillerimizin sayıca çokluğunu, onların üstün başarılarını o zaman göreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günümüzü tekrar tekrar kutluyorum" ifadelerini kullandı.

HABER: Kübra YILMAZ - Engin ÇAĞATAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber