Korsan dernekler cirit atıyor, yetkililerden ses yok!

Korsan dernekler cirit atıyor, yetkililerden ses yok!
Çarşamba ilçesi’nde vatandaşların yoğunlukla kullandığı Yaya köprüsü üzerinde adeta cirit atan korsan dernekler, engelliler adına yardım parası toplayarak vatandaşların duygularını sömürüyor

Konuyla ilgili onca şikayetlere rağmen mülki amirlerin herhangi bir işlem yapmadığı iddia ediliyor.
Çarşamba ilçesinde özellikle Çarşamba günleri vatandaşların yoğunlukla kullandığı Yaya Köprüsü üzerinde Doğu ve Batı yakasının başlangıç noktalarında vatandaşlara engelliler adına yardım topladıklarını belirterek adeta vatandaşa geçit vermeyen korsan dernekler, son günlerde yeniden artışa geçti.

Birçok şikayet ve talebe rağmen bu sorunun çözüme kavuşmadığını belirten Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Uçar, konunun yakından takipçisi olduklarını, engelliler adına yardım toplama bahanesiyle vatandaşların duygularını sömürdükleri ve engellilerin de duygularını tamamen zedeleyen bir uygulamaya başvuran korsan derneklerin durdurulmasını istediklerini yineledi.
Başkan Uçar, gerekli kurumlara şikayetlerde bulunmalarına rağmen neden herhangi çalışmanın yapılmadığını sorarak, “Bu tarz derneklerin faaliyet belgesinin olmaması kendilerini korsan dernek statüsüne koyar. Biz bu duygu sömürücülüğüne fırsat vermeyeceğiz. Tüm mücadelemiz bu yönde olacak. Vatandaşlarımızdan bu yanlış uygulamaya inanmamalarını istiyoruz. Yetkililerin bu konuya el atmasını ve kısa sürede, çözüm yolu bulmasını diliyoruz.” Diyerek köprü üzerinde vatandaşlara geçit vermeyen ve para toplayan bu korsan derneklere itibar edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Uçar’ın açıklamalarının ardından korsan derneklerin köprü üzerinde yapılan şikayetlere rağmen dergi ve benzeri materyaller satarak vatandaşlardan para toplamasına devam etmesine herhangi bir müdahale yapmaması, mülki amirler tarafından bu konunun göz ardı mı edildiği sorusunu akıllara getiriyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber