Koç, "Türkiye'de bir Korku var"

Koç, Türkiyede bir Korku var
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Samsun Milletvekili Prof. Dr. Haluk Koç, yaptığı basın açıklamasında çarpıcı söylemlerde bulunarak Başbakana ve AK Parti hükümetine yüklendi.

Koç, "Türkiye'de bir Korku var"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Samsun Milletvekili Prof. Dr. Haluk Koç, yaptığı basın açıklamasında çarpıcı söylemlerde bulunarak Başbakana ve AK Parti hükümetine yüklendi. Koç, " Türkiye manzarasına baktığınız zaman bir korku, insanlarda bir korku işin garibi yönetenlerde de bir korku var" dedi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Samsun Milletvekili Prof. Dr. Haluk Koç , "Türkiye de bir korku var.Sakin dengeli bir siyaset ortamı bulamıyoruz. Sürekli gelişen olaylar Türkiye'yi dünya içerisinde ön planda etkileyen olaylar. Buna dönük olarak Türkiye'nin pozisyonu dikkatle izlemek ve muhalefet olarak da gözlemlerimizi, eleştirilerimizi dikkatle yapmakla karşı karşıyayız" ifadeleri ile konuşmasına başladı.

'Başbakan, her kes bana komplo kuruyor saplantısında'

Koç, "Türkiye manzarasına baktığınız zaman bir korku, insanlarda bir korku işin garibi yönetenlerde de bir korku var. Bir hoş görüsüzlük, başından beri gelen kutuplaştırma, kamplaştırma sürecinin daha keskinleşmesi, eleştiriye tahammülsüzlük, her kes bana komplo kuruyor saplantısı, iç ve dış politikada ard arda gelen fiyaskolar, genel bir itibarsızlık, çözüm sürecinde tıkanma tartışmalar, demokratikleşme sürecinde samimiyetsizlik, yalnızlık, bunun karşısında demokratik barışçı anayasal haklarını kullanan yurttaşlarımıza karşı orantısız amaçsız bir polis yetkisinin kullanmasını izliyoruz."

'Son olaylarda 7 genç öldü, 11 gencimizin gözü çıktı'

"Hatay' da genç bir arkadaşımızı daha kaybettik. Kaybettiğimiz çocuklarımız için bir damla gözyaşına, baba vicdanına bir başsağlığı, Allah rahmet etsin ifadesi dahi görmedik. Vicdanların nasıl mühürlendiğini net gördük. Böyle bir süreçten geçiyoruz. Son yaşanan olaylar sonrasında kaybettiğimiz gençlerimiz hakkında bir araştırma yaptık. 7 genç öldü, 11 gözü çıkan 4000 tutuklu, 8.000 yaralı ve bunların ardında kalan nefret ve öfke, açıklamalara karşı yapılan tepkiler sağlıksız bir havanın artmasını arttırıyor."

'Yönetemeyen bir iktidar, yönetilemeyen bir Türkiye '

"Birisi polisin kurşununa kafa atıyor, birisi kendini damdan atıyor. Açıklamalar çok komik Ahmet'in ölümü sonrasında damdan düştü öldü açıklaması insanlarda çok ciddi soru işaretleri oluşturuyor. Kısacası yönetemeyen bir iktidar, yönetilemeyen bir Türkiye fotoğrafı ile karşı karşıyayız. Dünyanın hiç bir demokratik ülkesinde korkuyla, vehimle, kuşkuyla barışçı , şiddet içermeyen, demokratik yasal hakları olan gösteri yapma ve protesto yapma hakkını kullanan insanlara şiddete başvurulmadığı sürece   hiç bir zaman polis tarafından şiddet uygulanmaz."

'Türkiye' de Olimpiyat değil, Ölümpiyat çalışıyor'

"Dünyada hiç bir milli maç bir buçuk saat ara verilmek zorun kalınmıştır. Bunun nedeni stada çöken  gaz bulutu nedeni iledir. Ve bu ülke Olimpiyat alacak. Bizde istiyoruz olimpiyatları almak. Dünyanın en güzel yeri, kültürlerin birleştiği, dünyanın en güzel coğrafyası, en hoşgörülü insanların yaşadığı bir yer Türkiye. Ama bu tarzda yönetilen bir Türkiye' de Olimpiyat değil, Ölümpiyat çalışıyor şuanda. Belki destan yazan polisler atıcılıkta şampiyon olurlar atıcılıkta."

'Suriye'ye giremedik bari ODTÜ'ye girelim"'

Elinde karanfillerle basın açıklaması yapacak gruba derhal en ağır şekilde şiddet uygulanıyor. Bu gün bir gazetenin köşe yazısında var,  "Suriye'ye giremedik bari ODTÜ'ye girelim", ya da "Yurtta savaş,  dünya da savaş" diye Ulu önderin  o bütün dünyaya örnek olabilecek o veciz özdeyişi bugünkü iktidarın dilinde bu kalıba dönüştürülebilir şeklinde açıklamasını sürdüren Koç, "Ne yapıyor bu hükümet. Doğrudan şiddet kullanma talimatını veren bizzat Başbakandır. Çünkü korkuyor çünkü bana komplo yapılıyor diye düşünüyor. Kim muhalifse bir şekilde konuşturulmalı, soruşturulmalı, entegre edilmeli. Diğer yandan pkk  isyan peşinde şantaj peşinde. Esnaf, köylü, emekli, çalışanlar ticaret yapanlar can derdinde. Bakın bazı rakamlar vermek zorundayım."

'Akil adam olmayı bilen Ziraat Oda başkanı ne iş yapar?'

Samsun çiftçisini de gündeme getiren Haluk Koç, " Ayçiçeği konusuna gelelim. Geçen yıl kilosu 1.500- 1.550 Tl olan Ayçiçeği  taban fiyatı bu yıl 1.100 tl olarak açıklandı. Trakya yanıyor, İç Anadolu, Karadeniz'in masun, Amasya Tokat bölgelerinde ki çiftçi isyan halinde.Akil adam olmayı bilen Ziraat Odaları Başkanı çıkıp tek kelime yapmadı. Ne iş yapar Ziraat Odaları.  Bütün STK'ları susturulmuş, yandaş yapılmış duruma getirildi."

' İcra dairelerinde % 110 artış var'

Basın açıklamasının sonlarına doğru Koç, "Kısacası herkes korkuyor açıklayamıyor hiç bir şeyi. Çıkar içinde olanlar dışında olan İş adamları hariç  korkudan konuşamıyor. Geçmiş yıllarda borç olsa da kazanan çiftçi bu gün ektiğini kazanamıyor korkudan konuşamıyor. İcra dairelerinde % 110 artış var. Her yerde yeni icra daireleri yapılıyor. Görüntü bu. Ama insanlar korkuyor konuşamıyor ve kendi içinde bu sıkıntıları çekiyor" ifadeleri ile ulusal siyasi gelişmelere de vurgu ve eleştirilerde bulunarak basın açıklaması toplantısını sona erdirdi.  

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir