Koç, MEB Bakanı Avcı’ya sordu

Koç, MEB Bakanı Avcı’ya sordu
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü, Samsun Milletvekili Prof. Dr. Haluk KOÇ, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya Taksim Gezi Parkı projesine karşı ülke genelinde gösterilen duyarlı eylem ve direnişlerin kamu erki ile tehdit, baskı ve yıldırma ile ö

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü, Samsun Milletvekili Prof. Dr. Haluk KOÇ, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya Taksim Gezi Parkı projesine karşı ülke genelinde gösterilen duyarlı eylem ve direnişlerin kamu erki ile tehdit, baskı ve yıldırma ile önleme isteğini sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk KOÇ Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi şöyle; “İstanbul Taksim Gezi Parkında yapılmak istenen projeye karşı yurttaşlarımızın ülke genelinde gösterdiği duyarlı eylem ve direnişlerin kamu erki ile her türlü tehdit, baskı ve yıldırma ile önlenmek istendiği görülmektedir.

1-   Ülke genelinde bahse konu eylem ve direnişlere katılan kamu görevlilerinin demokratik halklarını kullanmasından rahatsız mısınız?

2-   Çevre duyarlılığını benimsemiş genç kuşakların okullarını bırakarak eylemlere gitmesi karşısında almış olduğunuz (emniyete bildirme, idari ceza, devamsızlık vb.) tutumların “demokrasiyi kanunen öğretmesi gereken bakanlığınıza yakıştığını düşünüyor musunuz?

3-   Samsun ili İlkadım İlçesi Milli Eğitim yöneticilerinin ilkadım[email protected] olan adresini ihbar merkezi olarak bildirerek öğretmen ve idareci avına başlamasından haberdar mısınız?

4-   Gezi Parkı eylemlerine katılan idareci ve öğretmenlerimize verilmiş/açılmış bir idari işlem ve soruşturma var mıdır?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir