Koç, "Beni az sevin ama oy verin la gardaşım!"

Koç, Beni az sevin ama oy verin la gardaşım!
CHP Genel Başkan yardımcısı ve Basın Sözcüsü Haluk Koç, Çarşamba da CHP Çarşamba Belediye Başkan Adayı Sinan Yaşar’ı parti binası önünde seçmenleri ile bir araya getirerek Çarşamba’nın Belediye Başkan adayı olduğunu açıkladı. Konuşmasında Koç, "Beni sevme

Bilici, "Çarşamba halkı onurlu ve gururludur borçlu yaşamak istemez"

Zübeyde hanım meydanında gerçekleştirilen mitingde ilk olarak ilçe Başkanı Süleyman Bilici konuştu. Bilici, "Tülay Bakır, Ahmet Yeni gibi milletvekillerimiz var. Çarşamba' da bu güne kadar kimin eklini tuttular. Ama sizin seçtiğiniz sizin içinizden birisi olan Haluk Koç gibi milletvekilimiz var. O bizim bağrımızdan çıktı. Partili partisiz herkese kucak açmıştır yardımlarda bulunmuştur. Çarşamba'ya bir sanayi kuruluşu mu kurdular.   Çarşamba halkı onurlu ve gururludur. Bu halk borcu sevmez, borçlu yaşamayı istemez. O nedenle 30 Mart sabahında bu halk CHP ye borcunu mutlaka ödeyecektir. Çarşambanın %60 oyu çantada keklik mi?. Çarşamba' da AKP liler bunu böyle görüyor en güzel cevabı sizler vereceksiniz" şeklinde konuştu.

Atalay, "Bu sadece yerel seçim değil büyük bir imtihan"

İlçe Başkanı Bilici' den sonra İl Başkanı Mehmet Atalay konuşmasına eski Belediye Başkanı Hüseyin Değerliyi ve Kavak Belediye Başkan adayını çıkartarak konuşmasına şöyle başladı. Atalay, Bu seçim sadece bir yerel seçim değil. Bu genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı öncesinde bir imtihan bu. Bu imtihanda başarılı olursak bu ülkeyi bölmek böldürmek isteyenlere karşı başarılı olursak o zaman her şey çok güzel olacak. O nedenle adam gibi adam Sinan Yaşar' a sahip çıkın ifadeleri ile konuşmasını tamamlayarak Belediye Başkan adayı Sinan Yaşar' a mikrofonu bıraktı.

Yaşar, "Belediye müteahhit olmayacak, kapısı herkese açık olacak"

Belediye Başkan adayı Sinan Yaşar ise CHP' de siyasete Raif Öztürk'ün ilçe başkanlığında adım attığını ve onun terbiyesi ile siyasete başladığını belirterek şöyle devam etti. Yaşar, "Milli Eğitim içinden gelen birisiyim. Eğitimde bizden daha başarılı olacak kimseyi göremiyorum. Çarşamba' da Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmış birisiyim ve o dönemde herkesle oturarak eğitimde ki sorunları çözdük. Bu düşünce ile Çarşamba' da başkan adaylığı için yola çıktım. Biz Çarşamba'ya Güveniyor Sizlere Güveniyor Ve Eğer Sizler Tarafından 30 Mart sabahı Belediye kapısı herkese açık olacak. Belediye müteahhit olmayacak, Taşerona mahkum olmayacak. Biz efsane başkanımızın kaldığı yerden yeniden başlamak istiyoruz ve bunu da sizlerle başaracağımıza inanarak bu yola çıktık. Sizlere inanıyor ve sizlere güveniyorum" ifadelerini kullandı.

 

'Bu kimliği siz verdiniz namus ve yolsuzlukla itham ettirmedik'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Koç, Çarşamba Belediye Başkan adayı Sinan Yaşar'ın aday açıklaması için geldiği Zübeyde hanım meydanın da yaptığı konuşmasında hükümete yüklenerek ağır eleştirilerde bulundu. Parti otobüsünün üzerinde İl Başkanı Mehmet Atalay Çarşamba İlçe Başkanı Süleyman Bilici ve Çarşamba Belediye Başkan Adayı Sinan Yaşarla birlikte yaptığı konuşmada Koç, siyasi hayatımda hiçbir ayrımcılığa gitmediğini her kesimden partili partisiz kesimlere yardımcı olduğunu belirterek konuşmasına başladı. Koç, “Bana CHP kimliğini sizler verdiniz bu kimliğimle sizleri temsil ediyorum. Hiçbir namussuzluğa karışmadım ve partime, kendime en ufak bir leke getirmedim" şeklindeki sözleri dikkat çekti.

'Beni az sevin ama oy verin la gardaşım’

2011 Genel seçimlerinde Abdullahpaşa Meydanında ki konuşmasında, Siz bana beni çok sevdiğinizi söylemiştiniz. O gün ben size ‘Beni az sevin ama oy verin la gardaşım’ dedim. Bugün bunu demiyorum. Partinize oy verin beni fazla sevmeyin ama Türkiye’yi sevin diyorum sözleri ile konuşmasını sürdüren Koç, "Ülkede garip şeyler oluyor sabah kalktığımızda bakıyorsunuz andımız kaldırılmış. Bu ülkede değişik kökeni olan halklar var bizim kimliğimiz var, ortak bayrağımız var Andımız neden rahatsız etti birilerini, ne var Andımızın İçerisinde, Andımızın içerisinde Doğruyum lafı var. Doğruyum lafı rahatsız etmiş olabilir birilerini. Etmiş çünkü hiçbir tarafı doğru değil. İhalelere bakın kamuoyuna yansıyan eş dost, ahbap, ilişkilerine bir bakın ihale pazarlama haberlerini görünce bir milletvekili olarak yüzüm kızarıyor. Çalışkanım da rahatsız ediyor doğru çalışkansın günde 2 saat kanalları yayına zorluyor değil mecbur bırakıyorsun".

'Büyükleri saymak mı Rahmetli Erbakan’a sormak lazım'

Senin çenen çalışıyor, küçüklerimi sevmekte var Andımızın içerisinde senin ellinde daha Eskişehir de sokak ortasında sopalarla öldürülen Ali İsmail’in Kanı var ellerinde, Abdullah’ın kanı var ellerinde bu gencecik çocukların. Bu gencecik çocuklar demokratik haklarını kullanırken polis kuvveti ile öldürme emri verdiğin çocukların kanı var ellerinde sert ifadeler kullanan Koç, "Hangi küçükleri sevmek büyükleri saymak, rahmetli Erbakan’a sormak lazım sen kime kardeşim dediysen onun akıbeti ortada. Libya lideri Kaddafi’ye kardeşim dedin linç edildi, lime lime edilerek parçalandı. Esad ile kankaydın yaşanan tablo ortada Abdullatif Şener’e kardeşim dedin senin yaptığın yolsuzlukları hazmedemem dedi onurlu bir duruş sergiledi o da gitti. Kardeşlikten seni en çok rahatsız eden söz Türk’üm niye bu sözden bu kadar rahatsız. Dünyada her devletin bir sınırı vardır. Bu sınırlar içerisinde değişik kökenli insanlar yaşar bu insanlar o ülkenin insanlarıdır. O ülkelerin insanları haritada ki adları ile anılırlar. Tıpkı Fransa’daki Fransız, Almanya’daki Alman gibi. Türkiye Cumhuriyeti içerisinde adalet içerisinde yaşayan insanlarımızın bir ortak adı vardır oda Türklüktür".

'Sizlere diyorum ki sizlere kimseyi sevmeyin Türkiye’yi sevin'

Bir seçime gidiyoruz şimdi meydanlarda tek devlet tek millet tek bayrak diye bağıracaklar. Sonra bir yerlerde rengarenk bayrakların altında gerilla kıyafetleri ile Türkiye ye davet ettikleri insanlarla el ele verecekler beraber yürüdük bu yollarda diyecekler sözleri ile devam eden Koç, "Sizlere diyorum ki sizlere kimseyi sevmeyin Türkiye’yi sevin. Siyasette ikiyüzlülük var bakıyorsunuz bir bavul dolaşıyor ortalarda o bavulun içerisinde belgeler var düzmece delillerle sahte evraklarla ve tanıklarla Türkiye cumhuriyetine hizmet etmiş birçok komutan, birçok hoca hepsi Beyefendinin talimatıyla ağır hapis cezalarına çarptırıldılar. Şimdi orada ki belgelerin düzmece olduğu ortaya çıktı en son rahmetli Erbakan diyordu neden Milli Güvenlik Kurulunda sana dayatılanların altına imza attın, dik duramadın. Biz delikanlıyız dik dururuz diyordun, dik duranı gördük köstebek gibi yamyassı olmuş 2004 yılında yayınlanan o belgenin altında ki imza senin mi değimli ey deli kanlı senin mi değimli o imza gereğini yaptın mı yapmadın mı kimseyi kandıramıyor artık buradan kendi memleketimden söylüyorum balyoz davasında, 28 Şubat davasında çakmıştır. Bugün ortada hüküm giyenler haksızlığa uğramıştır o hükmü veren hakimler ve savcılar vebal altındadır bugün".

' Türkiye’nin damarlarına girerek Türkiye’yi teslim almayı düşündüler '

Türkiye’yi kolay elde edebilecekleri bir ülke sandılar. Türkiye’nin damarlarına girerek iş birliğinde bulundukları kişilerle Türkiye’yi teslim almayı düşündüler. Evde ki hesap çarşıya uymuyor şeklinde konuşan Koç, "10 yılın sonunda maskeleri düştü bu yerel seçimler genel seçimler özelliğinde olacak Türkiye’ye yaşatılanları gördünüz yapılan zulüm ve haksızlıklar bu kadar olmaz diye isyana sokuyorsa sizi sokağa çıkıp bağırın demiyorum. 30 Matta sandığa gidin orda hesap sorun hakkınızı arayın Türkiye’nin hakkını arayın evlatlarınızın geleceğini arayın, Cumhuriyet Halk Partisi seçimlerde hiç kimse ile ortak hareket etmeden seçimlere giriyor.

'Sinan kardeşime destek olmanızı istiyorum'

CHP  Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Samsun Milletvekili Prof. Dr. Haluk Koç, "Samsun seçmenleri yeter artık ben sizin oy makineniz değilim diyerek bir tavır koyacaksınız ortaya. Bizim partilerimizden siyasetten zengin olan partililerimiz ve evlatlarımız yok. Başbakanın oğlunun 6 tane gemisi olmuş bu değirmenin suyu nereden geliyor diye sormalısınız bugün ben çarşambalı hemşerilerimden Çarşamba belediye başkanlığına aday gösterdiğimiz Sinan kardeşime destek olmanızı istiyorum. Sinan Yaşar kardeşim Helal dışında harama el uzatmamış Türkiye’nin dört bir yanında bu ülkenin çocuklarını eğitmiş dürüst ve temiz bir insan hiçbir zaman, bir gece bende çocuklarıma gemi alabilsem diye düşünmemiştir. Bu kardeşinizi önce Allah’a sonra size emanet ediyorum” sözleri ile konuşmasını tamamladı. Konuşmanın ardından Koç ve İl Başkanı ile Belediye Başkanları ve çevre İlçe başkanları Çarşamba İlçe binasına çıkarak bir süre sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldılar.

Fotoğraflar İçin Tıklayınız...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber