‘KİME NE KADAR DEMOKRASİ’ konferansı

‘KİME NE KADAR DEMOKRASİ’ konferansı
CHP Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar, “Toplumsal muhalefetin önderliğini yapabilecek siyasi partiler yeterince güçlü değiller” dedi

KESK Samsun Şubeler Platformu’nun 19 Mayıs Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlediği ‘Kime Ne Kadar Demokrasi’ adlı konferansa konuşmacı olarak katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar, “Toplumsal muhalefetin önderliğini yapabilecek siyasi partiler yeterince güçlü değiller. Buda bir demokrasi sorunudur” diye konuştu.

Türkiye’de insanların seslerini salonlardan sokaklara çıkarması gerektiğini söyleyen Sağlar, “Ciddi şekilde demokrasiyi sahiplenme, hak ve eşitlikler üzerinde mücadele eden topluluklar kalmadı. Eskiden emek ve işçi sendikaları bu işlerin başını çekerdi. Şimdi sadece sizler varsınız. Sizlerle birlikte olmak benim için bir onur. Başlık olarak ‘Kime Ne Kadar Demokrasi’ diye söylenmiş, asıl önemlisi korku imparatorluğuna ve baskıya son diyen bir afişle beraberiz. Benden fazla o afişi görüyorsunuz. Demokrasinin olmadığını kime ne kadar olduğunu aslında biliyoruz ve bununda en önemli çözüm noktasının da bu afişte olduğunu, baskılara son verecek bizler olduğunu söylemek istiyorum. Türkiye’de insanların sesleri salonlardan sokaklara çıkmak zorunda. Aslında sokaklara başkaları çıkıyor. Elimizden hakları kardeşliği ve demokrasiyi almak isteyenlerin, sokaklarda ki sesi bizlerden daha fazla. Maalesef, toplumsal muhalefetin önderliğini yapabilecek siyasi partiler yeterince güçlü değiller. Bu da aslında bir demokrasi sorunudur. Türkiye’de ‘Kime Ne Kadar Demokrasi’den daha önce Türkiye’de demokrasi var mı konuşmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Düzenlene konferansa KESK Samsun Şubeler Platformu’na bağlı sendika yetkilileri ve üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir