Kaymakam Muhtarlarla Biraraya Geldi

Kaymakam Muhtarlarla Biraraya Geldi
Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, 30 Mart seçimlerinde seçilen ilçe Mahalle Muhtarları ile tanışma toplantısı düzenledi

 Toplantıya Büyükşehir Belediye yöneticileri de katılırken Muhtarlar, İlçe protokolü ile tanışırken görevleri ve yapılacak hizmetler masaya yatırıldı.

30 Mart Yerel seçimleri sonrasında yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ve seçimlerde seçilen Mahalle Muhtarlarını Çarşamba Gençlik Merkezi toplantı salonunda bir araya getiren İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, toplantıda Muhtarların görevlerini, yetkilerini ve önümüzde ki süreçte yapılacak hizmetlerin nereden ve nasıl alınması gerektiğini anlattı. Toplantıda İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, "30 Mart yerel seçimleri ile ilçemizde 136 mahalle oldu. Mevcut Muhtarlarımızın Tüzel Kişiliği olmamakla birlikte yetkileri de belli. Fazla bir değişim yok. Örnek olarak Muhtar hakkında yapılan bir şikayeti önce Kaymakamlık inceleyecek suçlu bulunursa Adli merciler harekete geçecektir. Görevde iken izin veya ilçe dışına çıkışlarda ki yetki devirleri de bellidir. Değişiklik yok. Ancak Yeni Büyükşehir yasası ile bazı birimler Büyük şehir Belediyemize devredilerek oradan yönetilmeye başladı. Konu hakkında ilk olarak Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt ve SASKİ Daire Başkanı Ahmet Yurt beyler gerekli açıklamaları ve yapılacak hizmetlerde ki izlenecek yolları sizlere aktaracaktır" dedi.

protokol3.jpg

protokol4.jpg

 Kaymakam Yıldız'dan sonra konuşan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ise, 30 Mart Yerel seçimleri sonrasında yürürlüğe giren 6360 sayılı kanunla yürürlüğe giren Büyükşehir yasası ile birlikte  İl ve İlçe Özel İdareler kapanarak Büyükşehir'e bağlanıldı. Bu maksatla belediye olarak artık bizler  bazı hizmetlerimizi Büyükşehir belediyemizle birlikte yürüteceğiz. Bu maksatla 30 Mart seçimleri sonrasında bu güne kadar yaklaşık 30 Mahallemiz de (eski adı ile köyümüzde) çeşitli tespitler yaptık. Bu tespitleri büyükşehir belediyemiz ile birlikte adeta rençper gibi, hizmetkar gibi çalışmaya devam edeceğiz. Biz artık yakın zamanda çok daha farklı hizmetler için bir araya geleceğiz. Bu toplantılarımızda ilçemizin geleceğini planlayacak ve hizmetini yapacağız. Önce ilçemizin güneyini, kuzeyine ve doğusunda ki köylerimizi yeni adı ile mahallelerimizi onaracak hizmet yapacağız" ifadelerini kullanarak su işlerinin SASKİ aracılığı ile yapılacağını ve göreve başlandığını belirterek konuşmasını tamamladı.

Başkan Dündar'dan sonra SASKİ Daire Başkanı Ahmet Yurt ise muhtarlara halkın en fazla içme suyu abone ve ücretlerinin nereye ve nasıl ödeneceği konusunda çok sorular aldıklarını belirterek eski belediye personellerinden SASKİ bünyesine Müdürler atanarak göreve başlanıldığını ve en kısa sürede SASKİ olarak İçme suyu konularında tüm eksikleri sona erdirmeyi hedeflediklerini belirtti.

protokol2.jpg

Daha sonra İlçe Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar ise   Muhtarlarla sürekli bir arada olduklarını iyi diyaloglar içinde bulunduklarını dile getirerek, "Biz halkımızın Muhtarların bilinçlendirilmesi ile önce 155 telefon hattını mutlaka iyi öğretilmesi için destek vermenizi bekliyoruz. Ayrıca ilçe genelinde MOBESE kameraları konusunda esnaflardan MOBESE kamera sistemi gibi kamera takılmasını desteklenmesini istiyorum. Ayrıca yine ilçemizde ki asayiş, trafik konusunda sorunlarımızı minimize duruma getirdiğimize inanıyoruz. Eksiklerimizin giderilmesi için sizlerden destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

protokol1.jpg

İlçe Emniyet Müdüründen sonra söz alan Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Zafer Öz ise askerlik şubesi olarak  gereken çalışmalarımızı yapıyoruz derken Öz'den sonra konuşan İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ramazan Ünal ise, ilçe merkezi dışında kalan kırsal bölgede MOBESE sistemini andıran kamera sistemini 10 köyümüzde (mahallemizde) hizmete başlattık. Bu sistemi arttırmak istiyoruz. Ayrıca halkımızın özellikle yaz aylarında artış gösteren büyük ve küçükbaş hayvan hırsızlıkları konusunda mutlaka bilinçlendirilmesini ve Jandarma ile yakın irtibatta bulunmalarını istiyoruz. Jandarma olarak Polisin görevi dışında kalan her bölgede halkımı ve sizlerle iyi diyaloglar içindeyiz. Sizlerle bundan sonra daha iyi ve güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum" dedi.

prtokol.jpg

Daha sonra ilçede görev yapan Kamu Kurum ve kuruluş yöneticileri muhtarlara gerekli görevlerini ve Muhtarlar aracılığı ile halka verilecek hizmetlerde ki işlemleri kısa kısa anlatarak toplantı sona erdirildi. Toplantıya İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Zafer Öz, Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ramazan Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yırt, SASKİ Daire Başkanı Ahmet Yurt,  İlçede görev yapan diğer resmi kurum ve kuruluşların Müdür ve yöneticilerinin yanı sıra 136Mahalle muhtarları katıldılar.

(EŞ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber