Kavas, "Mahkeme Oğluma ceza vermek için ceza verdi"

Kavas, "Mahkeme Oğluma ceza vermek için ceza verdi"
Türkiye' de Cinsel İstismar olaylarının vebalı gibi algılanarak yargılamanın yapıldığına işaret eden Çetin Kavas, oğlunun cinsel istismar suçu iddiası ile 102. ve 103. maddeler göz ardı edilerek somut delilden......

Uzak, asılsız  iddialarla yargılama sonucu verilen hapis cezasının hukuktan yoksun dosyanın kapatıldığını dile getirerek "Oğlum yeniden yargılanmalı" dedi.

oğlunun dava dosyasında mağdur edildiğini iddia eden Baba Çetin Kavas, "Oğlumun kesinlikle işlemediğine inandığım cinsel istismar suçu iddiası ile yerel mahkeme tarafından 12 yılı heba ediliyor. Oğlumun davasında iddia ve ithamlarla yapılan yargılamada 102 ve 103 maddelere göre dava dosya içeriğinde şahitlerin dinlenmemiş, bilirkişi ve tam teşekküllü bir hastane raporunun alınmamış olması nedenleri ile yeniden yargılanmasını istiyoruz" diyerek şöyle devam etti.

Son yıllarda özellikle Türkiye'de artarak devam eden 'Cinsel İstismar' olaylarını kesinlikle kabul etmiyor karşısındayım. Bu tip olaylarda kendi evladım dahi yapmışsa ceza almalıdır. Ancak, Oğlumun davasında ki iddialar konusunda yargılamanın kanunlara göre değil, kumpas kurulduğuna ve bilinçli ceza verildiğine inanıyor ve yeniden yargılama yolunun açılmasını talep ediyoruz." diyerek şöyle devam etti.

Yargılamaların kumpaslarla ve bilinçli şekilde ceza verme isteği ile yapıldığına inanıyorum ifadelerini kullanan Baba Çetin Kava, " Bu nedenlerle de suçsuz insanlar hak etmedikleri şekilde cezalar alıyor ve hayatları kararıyor. Oğlumun davasında da dosya detayı incelenmemiş, irdelenmemiş, şahitler dinlenmeden bilirkişi raporu olmadan, tam teşekküllü bir hastane heyetinden rapor alınmadan iddia makamının ithamlarının kesin hükümmüş gibi davası görülerek oğluma ağır ceza verilmiştir" şeklinde açıklamasına devam ederek devlet yetkililerinden dava dosyasın da somut delil ve şahitlere göre yargılamanın yapılması için yetkililerden yardım çağrısında bulundu.

Çetin Kavas, "Ben de bir babayım. Bende cinsel istismar olayına karışan her kim olursa olsun en ağır cezayı almasını istiyorum. Ancak, Oğlumun yaptığı tüm kanunsuz işlerden ceza alsın sözüm yok. Ama böylesi sudan bahanelerle, dosya incelenmeden, kanun ve hukuktan uzak sırf ceza vermek için hapis cezası verilmesi ailemi de üzüntüye sevk etmiştir. Bu tip haksız iddialarla ve kanunlara aykırı verilen dava dosyaları ve cezaları için yasa düzenlenmesi istiyoruz. Ne olur sesimize Adalet bakanımız, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız kulak versin. TCK'da ki mevcut 102. ve103. maddelerden somut delil aransın suçsuz insanların hayatı kararmasın" dedi

 

Çağrısını yapmasının ana nedeni olarak ise basına da yansıyan bazı davaları örnek gösteren Baba Çetin Kavas, 2006 Yılında işlenen bir cinsel istismar olayında kişi benzerliğinden bir kişinin suçsuz yere 5.5 yıl hapis yattığını, yine başka bir olayda da basına yansıdığı şekli ile başka bir kişinin benzerlik nedeni ile 20 Ay Hapis yatmak zorunda kaldığını ama geçte olsa adaletin tecelli ettiğine işaret ederek, "Bizim dava dosyamızda da şahit yok, kamera kaydı yok, hastane raporu yok, tam aksine var olan şahitler dinlenmemiş,  Çarşamba Devlet Hastanesi acilinden alınmış ve asla kesin hüküm dahi verilememiş bir raporla oğluma haksız şekilde 12 yıl hapis cezası verilerek hayatı karartılmıştır. Bu nedenle aile olarak vicdan azabı çekiyoruz. Oğlumun diğer suçlarından aldığı cezalarına razıyım. Ama bu dava tamamen bir kumpastır. Yeniden yargılamasının yapılaması gerektiğine inanıyorum. " diyerek açıklamasını şöyle tamamladı.

 

Baba Çetin Kavas, "Konu ile ilgili olarak bu güne kadar çaldığım tüm kapılar yüzüme kapandı. Derdim ve şikayetim ile ilgilenen hiç bir yetkili olmadı. Aile olarak acı çekmekteyiz. Oğlum ve bizim gibi mahkûm yakınları, devlet büyüklerimizden, cinsel istismar davalarına bakan mahkeme heyetlerinin davanın veba hastalığı gibi görülerek değil, kararan bir hayatı kurtarmak için başka ve suçsuz hayatların karartılmaması gerektiğine inanıyorum. Halkın içinden tecrit edilmesi gereken kişi düşünce ve kesin yargısı ile davalara bakılmamasını aksine kanun, hak, adalet ve hukuk içinde yargılamanın  yapılması gerekmektedir. Bu dava dosyasının kumpas olduğuna inanıyorum. Dosyada yargılamanın yeniden somut delillere dayandırılarak yapılmasını istiyorum.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Yerel Haber