ENGELLİYE ENGEL BİZİZ...

ENGELLİYE ENGEL BİZİZ...
3 Aralık Dünya Engelliler Haftası kutlamalarında bir olay dikkatlerden kaçmadı. Engelliler haftasının kutlandığı Belediye meydanında ki engeller yok artık dedirtti.

3 Aralık Dünya Engelliler Haftası Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği (ÇABED) ve katılanlar ile kutlandı. Belediye meydanında sabah saat 10.00 bir araya gelmeye başlayan Engellilere bir sürpriz de engelli haftası kutlamasın da meydanda ki kaldırımlar engel oldu. Engellilere yönelik çıkartılan kanunlar çerçevesinde şehir mobilyalarının kendilerine göre yapılacağının belirtilmesine rağmen Belediye meydanında ki tören alanına girmekte zorlandılar. Meydan da ki engellere takılan Engelliler engelleri geçmekte zorlanınca  gördükleri manzara "yok artık" dedirtti.

Belediye meydanında ki Atatürk anıtına çelenk koymak üzere belediye meydanına gelen Arif Öztürk, elektrikli sandalyesi ile medyana girmek isteyince kaldırım nedeni ile çıkamadı. Bunun üzerine babası Cemil Öztürk'ten yardım alan Arif Öztürk, kaldırım  engelini  aşarak tören alanına girdi. Aynı sıkıntıyı ÇABED Başkanı Kerim Deniz 'de yaşadı. Bu arada Başkan Deniz, Atatürk anıtına çelenk koymak istemesi üzerine anıtın çevresinde ki yüksek kaldırım nedeni ile çelenk'e uzanamadı. Görüntüler engellilere yardım sadece lafta kalıyor uygulamada ise herkes duyarsız dedirtti. Kısacası Engellilere engel yine biz sağlam(!) insanlar olmaya devam ediyoruz. Bu ayıp bizim kısacası...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel