Kavak ve Vezirköprü'de İHL atağı

Kavak ve Vezirköprüde İHL atağı
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir öncülüğünde Kavak ve Vezirköprü ilçelerine İHL yapılması için başlatılan çalışmalar hızla devam ediyor

 

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'in desteğiyle Vezirköprü ve Kavak İlçesinde yapılması planlanan İmam Hatip Liseleri için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Okulların kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

 

Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Vezirköprü'ye yapılması planlanan 40 derslikli İHL ve Kavak'a yapılması planlanan 24 derslikli İHL için ilçe ve dernek yöneticileriyle bir toplantı yaptı. Kavak Kaymakamlığı'nda gerçekleşen toplantıya Kavak Kaymakam Vekili Kadir Perçi, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İl Özel İdaresi İmar ve İnşaat Daire Başkanı Köksal Calap, AK Parti Kavak İlçe Başkanı Üzeyir Başkaya, AK Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Sami Pala, İHL Yaptırma ve Yaşatma Derneği yöneticileri katıldı.

 

Toplantıyla ilgili bilgi veren Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Vezirköprü İlçesi'ne yapılacak İHL için proje çalışması başlatılacak. 40 derslikli olacak olan okulun projesini İl Özel İdaresi çizecek. Dernek kurularak faaliyete geçti. Şuan da belediye okulun yapılacağı alanda imar çalışması yapıyor. Projeler tamamlandığında hep birlikte temelini atacağız. Kavak İlçesi'nde de kısa süre önce başlattığımız İHL kurma girişimleri meyvesini verdi. Kavak İHL Yaptırma ve Yaşatma Derneği kurularak başkanlığına Ramazan Atıcı getirildi. Yakında Valilik'le Eğitime 100 de 100 Destek Projesi kapsamında protokol imzalanacak dedi.

 

Toplantıda özellikle İHL derneklerinin ilçe halkıyla daha iç içe olması, faaliyetlerde yöre halkından destek almasının üzerinde duruldu.

HABER Ayhan GONCA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz