“Kadına şiddetin en önemlisi başörtüsü yasağıdır”

“Kadına şiddetin en önemlisi başörtüsü yasağıdır”
Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kadına uygulanan şiddetin en önemlisinin başörtüsü yasağı olduğunu ve bunun devlet eliyle yürütülmeye devam ettiğini söyleyerek, başörtüsünün devlet dairelerinde, üniversitelerde ve mecliste kesinl

 

Memur Sen Samsun İl Temsilciliği tarafından düzenlenen ‘Medeniyet Değerlerimiz ve Sendikacılık’ konulu konferansa Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Memur Sen Samsun İl Temsilcisi Nejdet Güneysu, Memur Sen ve Eğitim Bir Sen olarak, şimdiye haktan yana taraf olduklarını, adaletsizliklerin giderilmesi için taraf oldukların söyledi. ‘Bu ülkenin sorunlarına nasıl çözüm üretiriz’ diyerek çalıştıklarını söyleyen Güneysu, “Korkak insanların sığınak aradığı zamanlarda yel değirmenleri icat ettik, mücadele ettik. Nerede bir kötülük gördükse önce elimizle kaldırmak için çaba gösterdik, yüreğimizi ortaya koyduk ama asla susmadık. En kutsal emanetin emek olduğunu bildik. Günümüzde ve geçmişimizde bize ait kavramları, kirletenlerin elinden almak için mücadele ettik” dedi.

Kadına uygulanan şiddetin en önemlisinin başörtü yasağı ve bunun devlet eliyle yürütülmeye devam ettiğini belirten Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Böyle bir devlet anlayışı olmaz. Sosyal devlet vatandaşın ne giydiğine bakmaz. Bu esnada Serra Yılmaz diye bir sanatçı çıkmış, ‘başörtülüleri görünce öcü görmüş gibi oluyorum’ demiş. Biz demokrat insanlarız. Bizim çocuklar Serra Yılmaz’ı gördüğü zaman ‘domuz görmüş gibi oluyoruz’ demeyeceğiz. Çünkü biz domuzu da Allah yarattığına göre ‘vardır bir hikmeti’ deyip yolumuza devam edeceğiz. Biz batı medeniyetinin eksik gördüğümüz yanlarını eleştirirken, yüzde 99’u Hıristiyan olan Belçika’da başörtülü milletvekili o mecliste alkışlanıyorsa, Bosna Hersek’te başörtülü Belediye Başkanı görevine devam ediyorsa, biz Sütçü İmam’ın torunlarını dün batıya sürgün edip, bugün rektörlerin iyi niyet ve toleransıyla ancak serbesti sağlıyorsak, başörtüsünün devlet dairelerinde, üniversitelerde, mecliste kesinlikle serbest olması lazım. Bu serbestliğe kavuşuncaya kadar da biz öncülük yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

4+4+4 kademeli eğitim sisteminin dört dörtlük eğitim sistemi olduğunu ifade eden Gündoğdu, “Biliyorum öğretmenlerimiz üslup, tarz, yaklaşım dolayısıyla sisteme de kızdılar. Bu iktidarın bu ülkeye yaptığı en önemli ikinci iyilik budur. Milli Güvenlik Kurulu kararlarının hayata geçirildiği, okulların önünün siyasi hayatıma da mal olsa da kapatacağım diyen yarasaların siyasetçilik yaptığı bu ülkede bu çocukların din eğitimi ile buluşması, kademeli eğitim sistemi ile buluşması idealist öğretmenler eliyle yürütmemiz lazım. Biz hancıyız, siyasetçiler yolcu” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel