İYİ PARTİ “İYİ DEĞİL!”

İYİ PARTİ “İYİ DEĞİL!”
2023 Genel Seçimlerinde Milletvekili adayı olup seçilemeyen Tüfekçi’nin yerel seçimlerde de ilçe başkan adayları ile yüzü gülmüyor. İYİ Parti il başkanı Aksoy’un son başkan aday kozu: Hüseyin Köz.

2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde İYİ Partiden 2. Sıra Milletvekili adayı olan Nilay İmren Tüfekçi, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Belediye Başkanlık seçimleri için Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına ismi açıklanmasından sonra geçen bunca süre zarfında bazı büyük ilçelerde aday bulmakta zorlandığı siyasi kulislerde dillendiriliyor.

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, ilçe belediye başkanlıkları için aday belirleme çalışmalarını sürdürürken özellikle Çarşamba İYİ Parti Belediye Başkanlık adaylığı için isim bulmakta güçlük çektiği iddiaları gündemden düşmüyor. Haftalardır Çarşamba’ da bir isim üzerinde karar verilememesi, Büyükşehir Belediye başkanlık seçimlerinde de İmren Nilay Tüfekçi’nin moralinin bozulduğu şeklinde ifade edilmeye başlandığı belirtiliyor.

Çarşamba Belediye Başkan adaylığı için, iki gün önce Eski İYİ Parti Samsun Milletvekili adayı Furkan Eren Özdemir adı üzerinde karar verildiği ancak yine İl Başkanı Hasan Aksoy’un, Furkan Eren Özdemir’den vazgeçmesi sonrasında bu defa son rotanın bir kere daha değiştiği iddia edilmişti.


İYİ Parti Grup Başkan vekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta’nın geçtiğimiz hafta Cumartesi günü Çarşamba ilçe için bizatihi yeni atanan İlçe Başkanı Mevlüt Güngör’ü parti binasında ziyaret etmiş, hem ilçe başkanına hayırlı olsun, hem de aday için fikir alışverişinde bulunarak ilçeden ayrıldığı öğrenildi. Bu ziyaretin ardından önce Furkan Eren Özdemir yeniden gündeme getirilmişti.

Bu gün İYİ Parti kulislerinde rotanın bir daha çevrildiği ve bu defa da 2015 yılı seçimlerinde Saadet Partisinden 2. Sıra Milletvekili adayı, İş adamı Hüseyin Köz üzerinde karar verildiği iddiası gündeme geldi. Aksoy’un kararı kesinleşirse aday olarak açıklanacağı iddia ediliyor. Sürec nedeni ile İYİ Parti’ de Büyükşehir Belediye Başkan adayı İmren Nilay Tüfekçi’nin de moralinin bozulduğu, Başkan Aksoy’a da tepki gösterdiği iddiası da siyasi kulislerde dillendiriliyor.

45454545.jpg

İYİ Parti Çarşamba Belediye Başkan Adayı Hüseyin Köz kimdir?
1956 yılında Çarşamba ilçesine bağlı Ordu köyünde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde okudu. 1975 yılında Çarşamba Lisesi'nden mezun oldu. 1980 yılında Bursa Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü'nden mezun oldu. 1992 yılına kadar, Milliyetçi Hareket Partisi Çarşamba ve Samsun teşkilatlarında görev aldı. 4 çocuk babası Köz, emekli. 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri Saadet Partisi 25. Dönem milletvekili adayı.

Kaynak:HABER EXPRES ( HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir