"İmara açılırsa cinayet"

"İmara açılırsa cinayet"
SBB Başkanı Mustafa Demir'in Kürtün Vadisi'ni imara açmaya çalışmasına İyi Parti Grup Başkan Vekili Ayhan Ayvaz tepki göstererek o bölgenin heyelan bölgesi olduğunu ve konutun uygun olmadığını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in Kürtün Vadisi'ni tekrardan imara açma girişimlerine İyi Parti Grup Başkan Vekili Ayhan Ayvaz tepki gösterdi. Ayvaz, "O bölge heyelan bölgesi, oraya konut yapılamaz. Mustafa Demir ayak oyunları ile Kürtün Vadisi'ni imara açmaya çalışıyor, buna izin vermeyeceğiz." dedi.

"Samsun'a ihanet ediyorlar"

Kürtün Vadisi'ni imara açmanın Samsun'a ihanet olacağının altını çizen Meclis Grup Başkanvekili Ayhan Ayvaz, "Şimdi Kürtün Vadisi'nde yaptıkları olay 1/50000 plan yaparak Kürtün Vadisi'nin daha önceki tarım alanı olan plansız alanlarını şu anda kentsel konut alanına çeviriyorlar. Yani bu daha sonrasında yapacak oldukları şeylerle de 2-3-5 ay sonra konuyu biraz soğuttuktan sonra bunu meclise getirecekler, biz bir 50 binlik plana uygun olarak 1/5000 planı yapıyoruz. İşte orada zaten daha önceden meclisten geçmiş, biz burayı konut alanı ilan ediyoruz diyecekler. Yani kısacası burayı dolaylı olarak imara açıyorlar ama biz buna izin vermeyeceğiz. Mustafa Demir giderayak ayak oyunları ile burayı imara açmaya konut yapmanın alt tabanını hazırlıyor ama şunu söylemeliyim ki Kürtün Vadisi Heyelan bölgesidir, orası imara açılamaz, açılırsa cinayet olur. Hem heyelan bölgesi hem de Samsun'da nadir kalan yeşil alan bölgesi o kadar değerli bir yer, burayı imara açmak demek Samsun'a ihanet etmek demektir." diye ifade etti.

"Jeolojik sakıncalı bölge"

Kürtün Vadisi'ne konut yapılamayacağını vurgulayan Ayvaz, "Baktığımız zaman Kürtün Vadisi geçmişte de imara açılmaya çalışıldı ama onu komisyonda beklettiler, hala da komisyonda bekliyor. Şu anda farklı bir yöntemle farklı bir planla Kürtün Vadisi'ni imara açmaya çalışıyorlar. Bir de dediğim gibi o bölge, yani Kürtün Vadisi'nin bölgesi Jeolojik sakıncalı bölge olduğunu biliyoruz. Biz Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'i uyarıyoruz, bu tür ayak oyunlarına müsaade etmeyeceğiz. Samsun'un nadir yeşil alanlarına dokundurmayacağız." diye ifade etti.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir