İlkokul Öğrencilerine Trafik Dedektifi Eğitimi

İlkokul Öğrencilerine Trafik Dedektifi Eğitimi
Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında Kumköy İlkokulu öğrencilerine trafik eğitimi verdi

İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü), işbirliğinde 3-17 yaş aralığındaki çocuk ve gençlere trafik güvenliği bilinci ve eğitimi kazandırmayı amaçlayan Çocuklar İçin Trafik Eğitimi (Trafik Dedektifleri) Projesi kapsamında Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği bahçesindeki programda, kırmızı ışık ve yayaların uymaları gereken kurallar Kumköy İlkokulu öğrencilerine anlatıldı.

egitim33.20160614131546.jpg

Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği bahçesinde sabah erken saatlerde yıl sonu gezi programı çerçevesinde Kumköy İlkokulu Öğretmeni Dilek Livaneli ve Gönüllü Belçikalı Yabancı Öğretmen Sara Yiğit'in katılımı ile Trafik Dedektifliği projesi kapsamında Trafik Tescil Büro Amiri Adem Keskin, öğrencilere karayolunda araç kullanımı, yayaların trafik kurallarına uyması, çocukların trafik eğitimi konularında uygulamalı eğitim verdi.
Trafik Tescil Büro Amirliği bahçesinde Kumköy İlkokulu öğrencilerine akülü araçlarla hazırlanan temsili karayolu parkurunda hem araç kullandılar hem yaya geçidi ve trafik kuralları hakkında bilgiler aldılar. Öğrenciler gönüllerince hem eğlendi hem de trafik konusunda bilinçlendirildiler.
Kumköy İlkokulu Öğretmeni Dilek Livaneli, öğrencilerine yıl sonu etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği bahçesinde trafik dedektifleri konulu eğitim gezisi durağından sonra Samsun'da bir dizi gezi ve eğlence yapacaklarını ve öğrencilerini gelişen dünyaya adapte ve eğitimli bir nesil yetiştirmek için mücadele ve eğitim verdiğini dile getirdi.

egitim44.jpg
Trafik Tescil Büro Amirliği bahçesinde uygulamalı eğitim sonrasında öğrenciler Samsun'a hareket ederken, proje ve çalışmalarla ilgili Belçika asıllı Türk babadan olma Sara Yiğit yaptığı açıklamasında, "Dilek Livaneli'nin projesi kapsamında Türkiye'ye geldim. Burada hem 15 çocuğum var hem 15 ailem oldu. Öğrenciler bana Türkçeyi, ben öğrencilere İngilizceyi öğretiyorum. Türkiye çok güzel bir ülke. Bu proje ile daha da bilinçlendim. İlgiye teşekkür ederim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber